НОВИНИ

Световният баритон Желко Лучич ще пее у нас за първи път

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
18:08, 16.07.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Още
Слушай новината

Световноизвестният сръбски баритон Желко Лучич е за първи път в България. За почитателите си у нас той ще изпълни една от коронните си партии – тази на барон Скарпия от операта „Тоска“. Това ще се случи на античния форум Августа Траяна в Стара Загора. С този спектакъл ще бъде отбелязан и 30-годишния артистичен юбилей на сопраното Цветелина Василева.

Да гледаш на живо Желко Лучич като барон Скарпия е огромна привилегия. Разбира го всеки, когато научи, че с тази роля ще се върне на сцената на Метрополитън след възстановяването на представленията там след пандемията. Желко Лучич не крие, че тази партия е емоционално много натоварваща за него като артист.

"Вокално не е чак такава голяма работа, защото е написан много баритонално и е доста удобен. Но се чувствам изтощен след спектакъл заради всичката емоция, концентрация, напрежение, което имам в себе си", споделя той.

С очарователна откровеност и простота този голям певец признава, че вече е останал без професионални мечти за преследване. И как би могло да бъде иначе, когато в репертоара му има 23 от общо 27-те опери на Верди. Все още има нещо, което би го предизвикало обаче.

"Наистина бих искал да изпея всички опери на Верди, но мисля, че е невъзможно, защото не всички са репертоарни. Никой не поставя неговите първи опери за мое съжаление. Но, ако някой ми предложи нещо такова, ще се заема с радост", разказва Лучич.

След спектакъл обича да остава сам. И все по-често мечтае за нещо много далеч от оперния блясък.

"Спокоен живот, нещо напълно различно от операта, което не е свързано с фрустрация, стрес, задължения. Иска ми се да живея един нормален живот и много упорито се опитвам да го направя", казва световноизвестният певец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар пламна край болницата в Благоевград
Пожар пламна край болницата в Благоевград
Бивш играч на ЦСКА стана администратор на клуба
Бивш играч на ЦСКА стана администратор на клуба