НОВИНИ

Световният №62 спря Андреев на старта на Sofia Open

Адриан Андреев
Снимка: Sofia Open
bnt avatar logo
от БНТ
20:13, 27.09.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Заемащият 62-ра позиция в световната ранглиста сърбин Миомир Кецманович победи участващия с „уайлд кард“ българин Адриан Андреев в първия кръг от основната схема на Sofia Open 2021.

Кецманович се наложи със 7:6 (7), 6:4 след близо два часа игра на централния корт в „Арена Армеец“.

За 20-годишния Андреев това е четвърто поредно поражение в основна схема на старта на Sofia Open и общо пето, след като отстъпи веднъж и в квалификациите.

Макар и значително по-опитен, Кецманович нямаше предимство в първите 10 гейма на срещата, които преминаха без пробив. Такъв сърбинът успя да нанесе за преднина 6:5 в първата част, но сервирайки за нея допусна пробив на 0. Така, откриващият сет се реши в тайбрек, в който двамата пропуснаха по един сетбол, след което Кецманович сложи точка на спора и се наложи с 9:7 точки.

В началото на втората част сърбинът проби и затвърди за аванс 3:0, след което сервира за мача при 5:3, когато Андреев върна брейка. Сервирайки при 4:5 българинът получи физически проблем, който доведе до нов пробив и край на двубоя.

С успеха тази вечер Кецманович се класира за осминафиналите, където ще срещне Адриан Манарино (Франция) или Джанлука Магер (Италия).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стълкновения между феновете на Локо София и Славия
Стълкновения между феновете на Локо София и Славия
Черно море изпусна Пирин след драма в Благоевград
Черно море изпусна Пирин след драма в Благоевград