НОВИНИ

Свидетел на инцидента с блъснато от автобус дете: Хората гледаха, никой не извика помощ от поликлиниката

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
07:46, 16.06.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Автобус на градския транспорт блъсна дете в столичния квартал "Младост". 12-годишното момче е било с електрическа тротинетка и е пресичало на зелен светофар, като в същото време светва зелено и за преминаващите автомобили на кръстовището.

Според очевидци шофьорът на автобус по линия 314 не е видял детето. След инцидента, то е откарано в "Пирогов" и му е направена операция.

Идвах отгоре с автомобила си, видях на стотина метра пред мен, че светва зелено, автобусът започна да завива и в следващия момент рязко наби спирачки, разказа пред БНТ журналистът Златко Желев, който става очевидец на инцидента.

Златко Желев, свидетел: Приближих се с колата, видях детето, което изпитваше неистови болки, крещеше, а лявото му краче беше окървавено. Гледката наистина беше ужасяваща. Видях, че хората се опитваха да окажат помощ на детето, имаше страшно много кръв. В следващия момент полицейски патрули започнаха да опитват да регулират движението, защото трафикът беше интензивен. След това видях таксиджия, който спря страшно близо до патрулката и започна да снима с телефона си, което ме потресе.

Много хора стояха и не взеха никакво отношение, което не мога да разбера, защото в крайна сметка поликлиниката е само на 25 м и никой не се намери да извика помощ, докато чакат линейката, допълни още Желев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Враца: Надявам се много скоро да излезем от клишето най-беден регион в България
Кметът на Враца: Надявам се много скоро да излезем от клишето най-беден регион в България
Тестват жители на Бургас и региона за имунитет срещу COVID-19
Тестват жители на Бургас и региона за имунитет срещу COVID-19