НОВИНИ

СЗО: Ваксината срещу COVID-19 не трябва да бъде задължителна

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
07:22, 08.12.2020 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Според Световната здравна организация ваксината срещу COVID-19 не трябва да бъде задължителна. Необходимо е активно да се обясняват ползите от нея, допълват здравните експерти.

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че той и президентът ще бъдат първите, които ще се ваксинират.

И премиерът на Австрия - Себастиан Курц, прикани австрийските граждани да се имунизират. Заради ниския интерес към масовото тестване, късно снощи самият той си направи PCR.

Френските власти признаха, че е много вероятно строгата карантина да остане в сила и след 15 декември. Причината - броят на новозаразените с COVID-19 не намалява с желаното темпо.

Като цяло, новите случаи на коронавирусна инфекция в Германия намаляват. В Бавария обаче, където смъртните случаи са най-много, от утре вероятно ще влязат в сила нови, по-строги ограничения.

Отвъд океана - здравни експерти заявиха, че смъртността вследствие на заразата в САЩ е шокираща за държава с толкова силна и развита здравна система. Според главния епидемиолог на страната - Антъни Фаучи, коледните празници ще са най-голямото предизвикателство за справяне с пандемията на местно ниво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добра новина от Варна: Сава Велчев спечели битката с COVID-19
Добра новина от Варна: Сава Велчев спечели битката с COVID-19
Жълт код за опасно време в Северна България
Жълт код за опасно време в Северна България