НОВИНИ

Тадей Погачар: 17-ият и 20-ият етап ще решат Обиколката на Франция

тадей погачар ият ият етап решат обиколката франция
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:57, 17.07.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Словенският колоездач Тадей Погачар, който е двукратен победител на Тур дьо Франс, призна, че ако преди старта на тазгодишното издание някой би му казал, че преди третата седмица на състезанието ще бъде втори, само на 10 секунди зад водача Йонас Вингегор, веднага би приел.

"Доволен съм. След две седмици на Тура липсата на състезания (бел. ред. - заради фрактури на китката) вече не се усеща. Китката все още ме боли, но ние не караме с ръцете, а краката са ми добре в момента", каза Погачар на видео пресконференция в почивния ден на състезанието.

"Всяка година приемам все по-добре жегите. Все пак не мога да кажа, че се радвам много на половинчасовите изкачвания при 35-40 градуса. Миналата година имах голямо изоставане и толкова много исках да се върна в играта, че направих някои глупави ходове. Тази година имам контрол, близо съм в класирането. Дадох всичко, за да наваксам няколко секунди", каза още словенецът.

"Всичко зависи от бягането по часовник във вторник. Но без никакво съмнение етапите около Лоз в сряда и до Маркцайн в събота ще бъдат безмилостни. Те ще решат Обиколката. Като гледаме профила 17-ият етап в сряда изглежда най-тежък, но и 20-ият етап ще окаже влияние. Много неща могат да се случат. Възможно е да има атаки много рано, което ще направи етапа супер труден", смята Тадей Почагар.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев откри паметника на Васил Левски в Троян
Президентът Радев откри паметника на Васил Левски в Троян
Опасни горещини по света: 53.9° достигна температурата в Долината на смъртта в Калифорния
Опасни горещини по света: 53.9° достигна температурата в Долината на смъртта в Калифорния