НОВИНИ

Танцовите школи може да заработят в началото на февруари

танцовите школи заработят началото февруари
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:31, 16.01.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Общество
Слушай новината

На този етап няма да има нова заповед за отваряне на танцовите зали и школите. Но в следващата ще бъдат предвидени нашите занятия да бъдат освободени от забрана. Това обяви Милена Налбантова, председател на Съюза на организациите за любителско изкуство (СОЛИ), която се срещна със здравния министър проф. Костадин Ангелов и министърът на културата Боил Банов.

Основание за подобна промяна е очаквания спад на заболеваемостта - под 120/100 000. Разхлабване на мерките ще има със сигурност от 1 февруари, надява се Налбантова.

До срещата се стигна, след като засегнати от ограниченията излязоха на протест пред здравното министерство и скандираха пред ведомството „Отворете залите“. Демонстрацията, в която хора на изкуствата, дошли от различни краища на страната, танцуваха и свириха, премина под надслов „Изкуството е живот – душата на един народ!”

„Това, за което ние настояхме, е повече да няма разделяне на браншове. Спортът с културата и изкуството трябва да вървят ръка за ръка и да бъдат също сред приоритетите, тъй като колегите се грижат за здравето на нацията. Също така има и образователен характер. Считаме, че професиите ни са едни от главните приоритети, заедно с учителите в България. Затова настояваме при следващи евентуални рестриктивни мерки да бъдем поканени и да бъде взето мнението на цялата гилдия, за да може да дадем адекватен съвет как да правят оттук-насетне евентуални затваряния на нашия бранш“, коментира Милена Налбантова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Ангелов: Най-важното за мен е опазването живота и здравето на всеки човек
Министър Ангелов: Най-важното за мен е опазването живота и здравето на всеки човек
"БГ киномаратон" по БНТ 2 през уикенда
"БГ киномаратон" по БНТ 2 през уикенда