НОВИНИ

Таня Богомилова: Постиженията на българските спортисти в Пекин са страхотни

таня богомилова постиженията българските спортисти пекин страхотни
bnt avatar logo
от БНТ
23:03, 15.02.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Зимни
Слушай новината

Единствената олимпийска шампионка на България в плуването Таня Богомилова бе специален гост в предаването "Олимпийски върхове".

Легендарната българска плувкиня е на мнение, че постиженията на българските спортисти в Пекин са страхотни, въпреки че самите те не смятат така.

"Следя изявите на българските състезатели на Зимните олимпийски игри в Пекин. Отдавна не сме имали такива успехи в "белите" спортове. Хареса ми колко съсредоточени и нахъсани са нашите състезатели. За мен успехите им са страхотни, въпреки че самите те не смятат така. Да не забравяме, че там е елитът и всеки се бори за медалите", заяви Богомилова в ефира на БНТ.

Олимпийската шампионка от Игрите в Сеул през 1988 година смята, че строгите противоепидемични мерки не влияят на психиката на спортистите.

"Мисля, че строгите мерки не се отразяват толкова много на спортистите, защото всеки един от участниците на Олимпиадата е там, за да се състезава и да гони целите, които си е поставил. При спортистите психиката е на съвсем друго ниво", каза бившата състезателка в плуването.

Според Богомилова основният проблем на българския спорт не състоянието или липсата на спортни съоръжения, а желанието за успех на родните спортисти.

"Основните проблеми на българския спорт не са инфраструктурата на спортните съоръжения. Когато човек има желание да спортува, във всякакви условия ще го прави и ще си гони целта. Времената се менят и обстановката е съвсем различна, но когато състезателят е концентриран, съоръжението не е от значение", категорична е 57-годишната софиянка.

Богомилова е на мнение, че при една подготовка от страна на нашите спортисти, успехите и медалите ще дойдат.

"Въпрос на възпитание е младите спортисти да устоят на изкушенията. Ако един спортист иска да постига резултати, той трябва да е максимално концентриран. Няма спортист, който като отиде на Олимпиада без плам и хъс за спечелването на медали, но всичко опира до подготовката. Ако състезателят е добре подготвен, няма начин резултатите да не дойдат", завърши Таня Богомилова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналдо прекъсна головата си суша и прати Юнайтед в топ 4 на Висшата лига
Роналдо прекъсна головата си суша и прати Юнайтед в топ 4 на Висшата лига
Николай Събев обсъди във Варна бъдещето на морския и железопътния транспорт
Николай Събев обсъди във Варна бъдещето на морския и железопътния транспорт