НОВИНИ

Татяна Дончева: Проблемът на управляващите е неспособността да вземат адекватни решения

bnt avatar logo
от БНТ
11:44, 30.04.2022
7134
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Най-големият проблем е в неспособността на управляващите да вземат адекватни решения, каза в "Денят започва с Георги Любенов" Татяна Дончева, лидер на "Движение 21".

"Тук темата не е даваме или не даваме хуманитарна помощ и оръжие. Проблемът е, че няма ориентири защо се вземат някои решения, към какво ще ни доведат те", подчерта тя.

По думите ѝ след 4 месеца управление сегашната коалиция не стои много стабилно по отношение на бившите управляващи от ГЕРБ и на това, че са преодолени лостовете на ГЕРБ върху управлението. Според нея проблемът не е в разногласията в тази коалиция, а в липсата на капацитет - управленски, интелектуален, политически.

Дончева коментира и начина, по който общуваме с Русия за газа.

"Ние сме обективно по някакъв начин свързани с възможни доставки и да ни се разказват някакви неща, които биха могли да станат след няколко години, е несъстоятелно, защото ние тези няколко години трябва да ги преживеем и да имаме вариант.", отбеляза Дончева и посочи, че начинът на плащане за газа и отказа да се извършва в рубли остава като открит въпрос.

Според нейните проучвания въпросът стои така:

"Русия иска да ѝ плащаме в долари в същата цена, в която е договорена, в същата банка, в която се плаща, но иска от нас да отворим втора сметка в банката в рубли, която служи на руснаците да си запазят парите. Защото през SWIFT системата американците имат възможност да сложат ръка на доларите, които страните плащат за доставките, а през рублите не могат да го направят".

Какво още каза Татяна Дончева вижте във видеото

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Цолов с полпозишън при дебюта си в испанската Формула 4
Никола Цолов с полпозишън при дебюта си в испанската Формула 4
Виктор Генев: Предстои ни тежък мач срещу Левски, надявам се да играем в Европа
Виктор Генев: Предстои ни тежък мач срещу Левски, надявам се да играем в Европа