НОВИНИ

Теглят жребия за Шампионската лига, Лига Европа и Лигата на конференциите

Шампионска лига трофей жребий
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:59, 13.12.2021
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Днес ще станат ясни осминафиналните двойки в Шампионската лига, както и плейофните сблъсъци в Лига Европа и Лигата на конференциите.

Жребият за най-престижния европейски клубен турнир ще се тегли в 13.00 часа българско време в централата на УЕФА в Нион, час по-късно е жребият за плейофната фаза на Лига Европа, а от 15:00 ще станат ясни и мачовете в Лигата на конференциите.

В тегленето няма да участва български отбор. Родните тимове не успяха да намерят място в плейофната фаза на европейските клубни турнири.

Шампионска лига (13.00 ч.)

Поставени отбори: Аякс, Байерн, Ювентус, Ливърпул, Лил, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид;

Непоставени: Атлетико Мадрид, Бенфика, Челси, Интер, ПСЖ, Залцбург, Спортинг, Виляреал.

Първите мачове ще се изиграят на 15 - 16 и 22 - 23 февруари, а реваншите на 8 - 9 и 15 - 16 март. Жребият за четвъртфиналите, полуфиналите и финала ще се проведе на 18 март.

От този сезон в елиминациите на Шампионската лига няма да важи правилото за гол на чужд терен. Финалът на надпреварата ще се проведе на 28 май в Санкт Петербург.

Лига Европа (14.00 ч.)

Отбори, класирали се за осминафиналите: Цървена Звезда, Айнтрахт Франкфурт, Галатасарай, Байер Леверкузен, Лион, Монако, Спартак Москва, Уест Хям;

Отбори в плейофите: Бетис, Брага, Динамо Загреб, Лацио, Наполи, Олимпиакос, Рейнджърс, Реал Сосиедад;

Отбори в плейофите, идващи от Шампионската лига: Аталанта, Барселона, Борусия Дортмунд, Лайпциг, Порто, Севиля, Шериф, Зенит.

Осемте втори отбора ще бъдат поставени, а осемте, идващи от Шампионската лига, ще са непоставени. Осемте победители от групите се класират директно за осминафиналите и ще бъдат поставени, а жребият за тази фаза ще се тегли на 25 февруари следващата година.

Лигата на конференциите (15.00 ч.)

Отбори, класирали се за осминафиналите: АЗ Алкмаар, Базел, Копенхаген, Фейенорд, Гент, ЛАСК, Рен, Рома;

Отбори в плейофите (първите осем идват от Лига Европа): Селтик, Фенербахче, Лестър Сити, Олимпик Марсилия, Мидтиланд, ПСВ Айндховен, Рапид Виена, Спарта Прага; Бодьо/Глимт, Макаби Тел Авив, ПАОК, Партизан, Карабах, Рандерс, Славия Прага, Тотнъм/Витес.

Осемте втори отбора ще бъдат поставени, а осемте, идващи от Лига Европа, ще са непоставени. Осемте победители от групите се класират директно за осминафиналите и ще бъдат поставени, а жребият за тази фаза ще се тегли на 25 февруари следващата година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4 общини в Пиринско са в бедствено положение, Петрич е застрашен от режим на питейната вода
4 общини в Пиринско са в бедствено положение, Петрич е застрашен от режим на питейната вода
Димитър Бербатов награди деца в Пловдив
Димитър Бербатов награди деца в Пловдив