НОВИНИ

Тен Хаг: Роналдо е в плановете ми за следващия сезон

тен хаг роналдо плановете следващия сезон
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:42, 11.07.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че звездата на тима Кристиано Роналдо е в плановете му за предстоящия футболен сезон.

Медиите в Англия твърдят, че „червените дяволи“ са готови да изслушат оферти за португалеца това лято, но публичното становище на клуба остава, че той не е за продан.

Роналдо няма да бъде част от предсезонното турне на Юнайтед в Тайланд и Австралия поради „семейни причини“, потвърди Тен Хаг в понеделник.

„Планираме с Роналдо в състава за този сезон – това е. Очаквам с нетърпение да работя с него“, лаконичен бе нидерландския специалист.

Запитан относно това дали Роналдо иска да напусне, нидерландският специалист отвърна:

„Не ми е казвал това. Прочетох медиите, но както вече споменах, Кристиано не се продава, той е в нашите планове и искаме да постигнем успехи заедно. Разговарях с него преди да се появи този проблем. Двамата проведохме един много добър разговор“, каза още наставникът на манчестърци.

37-годишният нападател се завърна на „Олд Трафорд“ миналото лято от Ювентус и все още има един сезон до края на настоящия си договор с клуба.

Според "Sky Sports News" агентът на Роналдо – Жорже Мендеш, е прекарал изминалите няколко седмици в опит да „продаде“ „ефекта Кристиано“ на редица водещи европейски грандове. Сред тях са отборите на Челси, Байерн Мюнхен, Барселона и Наполи.

Роналдо вкара 24 гола в 39 мача във всички турнири за Юнайтед миналия сезон, но „червените дяволи“ не успяха да се класират за групите на Шампионска лига, което доведе и до информации за желание от страна на португалеца да напусне „Олд Трафорд“ в търсене на футбол в най-престижния европейски клубен турнир – головата машина няма да играе в турнира на богатите за първи път от 19 години насам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: ГЕРБ предлага таван на бензина от 2,70 лв. за литър
Борисов: ГЕРБ предлага таван на бензина от 2,70 лв. за литър
След катастрофата на бул. "Черни връх": Прокуратурата образува досъдебно производство срещу полицаи
След катастрофата на бул. "Черни връх": Прокуратурата образува досъдебно производство срещу полицаи