НОВИНИ

Теодор Салпаров и Георги Братоев се оттеглиха от националния отбор на България по волейбол

теодор салпаров георги братоев оттеглиха националния отбор българия волейбол
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
00:14, 09.09.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Теодор Салпаров и Георги Братоев обявиха оттеглянето си от националния отбор. Двамата ветерани го направиха с микрофон в ръка пред скандиращите имената им фенове в Двореца на спорта във Варна.

„Тук започна за мен приключението в националния отбор. Преди 20 години пред вас изиграх първия си мач във Варна. Искахме да ви зарадваме повече, извиняваме се, че не не победихме днес. За мен това беше последният мач в националния отбор", каза Салпаров.

„Свалям шапка пред вас. Винаги сте били невероятни. Най-добрата публика в света! Ще ми липсвате! Сега е моментът да дадем път на младите. Благодаря ви за всичко!", добави Братоев.

По-късно в микс зоната Салпаров обаче намекна, че има шанс да играе и в олимпийската квалификация в края на месеца в Китай.

"Нека да преспим, ще решим с треньора Пламен Константинов", обясни либерото ни.

„За съжаление резултатът не е това, което очаквах. Голям поклон пред феновете, които не спряха да ни подкрепят, дори когато падахме с по 7-8 точки. Не е приятно да виждаш любимците си как падат на осминафинал. От цяла България не спряха да ни подкрепят. Бяха дошли хора от цялата страна от първия до последния мач. Тръпката за мен е друга. Първия път се отказах след олимпийската квалификация в Берлин. Тогава победихме Франция, Сърбия и Нидерландия. Паднахме само от Германия, коментира Салпаров мача с Франция

Емоцията сега е друга въпреки негативния резултат и загубата на осминафинал. Сбогуването беше уникално. Това е достойно оттегляне. Всеки спортист мечтае за това. Националният отбор е свято нещо. На фланелката са изписани имената на велики играчи.

Франция заслужено продължава напред. Но ако бяхме взели първия гейм, можеше да е друг мачът. Обнадежден съм за бъдещето на България. Нашите младежки формации редовно играят на най-високо ниво. Стъпката към мъжкия волейбол обаче е много голяма и дано успеят да я направят по най-добрия начин", каза още той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Ганев: Следващата цел е олимпийската квалификация
Любомир Ганев: Следващата цел е олимпийската квалификация
Пламен Константинов: Публиката ни е европейският шампион
Пламен Константинов: Публиката ни е европейският шампион