НОВИНИ

Тестове на всеки 96-120 часа за спортистите в Токио

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:07, 03.12.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Други спортове
тестове всеки 120 часа спортистите токио

Спортистите ще трябва да предоставят отрицателен тест за COVID-19, направен по-малко от 72 часа преди пристигането си в Токио за Олимпийските игри и освен това ще бъдат задължени да се тестват на всеки 96-120 часа по време на Игрите, съобщават организаторите.

Мерките срещу разпространението на заразата по време на Олимпиадата бяха обсъдени на среща между градската управа в Токио и организационния комитет на Игрите.

Сред най-важните точки е правилото за карантината. Според сегашната ситуация гостите на японската столица трябва да бъдат поставяни под карантина за 14 дни, но спортистите ще бъдат изключение през следващото лято.

Очаква се над 15 хиляди атлети да пристигнат в Токио за Олимпиадата, която започва на 23 юли, като организаторите насърчават всички да направят престоя си в Япония максимално кратък.

"Просто не желаем да има пренаселване. След като завършат дисциплините си, спортистите ще бъдат насърчавани да се прибират в родините си възможно най-бързо", заяви председателят на организационния комитет Тоширо Муто.

"Относно евентуалното наличие на ваксина, виждат се позитивни резултати на старта, но тя все още не е достъпна. Не е ясно какво ще се случи и заради това ние трябва да работим предвид сегашната ситуация".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Яник Синер с номинация за "Най-прогресиращ играч"
Яник Синер с номинация за "Най-прогресиращ играч"
Балнео- и СПА туризмът могат да са силен стимул за бранша, смята вицепремиерът Николова
Балнео- и СПА туризмът могат да са силен стимул за бранша, смята вицепремиерът Николова