НОВИНИ

Тежка черепно-мозъчна травма причинила смъртта на битото 2-годишно дете от Пловдив

тежка черепно мозъчна травма причинила смъртта битото годишно дете пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
16:41, 18.10.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Тежка черепно-мозъчна травма е причината за смъртта на 2-годишната Севда, за която имаше съмнение, че е пребита от осиновителката си, стана ясно на брифинг на прокуратурата в Пловдив.

Детето беше прието в болница в кома и с множество травми. От какво са причинени нараняванията обаче, ще стане ясно след допълнителна медицинска експертиза, резултатите от която все още се очакват, съобщи днес районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

След смъртта на момиченцето, делото ще бъде изпратено по компетентност на Окръжна прокуратура. Разследването ще продължи по чл. 124 от Наказателния кодекс, а на осиновителката Анка Михайлова ще бъде повдигнато ново обвинение – за причинена смърт по непредпазливост.

Психиатричната експертиза казва, че майката е вменяема и може да носи отговорност за действията си. До момента тя не се признава за виновна и твърди, че детето се е наранило при падане от леглото. Личният лекар също е разпитан по делото и е заявил, че никога не е виждал травматични увреждания по тялото на момиченцето.

Разпитаните близки и съседи на жената са заявили, че тя е полагала нужните грижи за момиченцето си. Докладите на социалните работници посочват същото. Предстои обаче обстойна проверка за начините, по които социалните са правили проверка в дома на Анка Михайлова. Новият член, по който ще бъде повдигнато обвинение на майката, предвижда до 12 години лишаване от свобода.„

Автор: Деница Торньова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Гълъб Донев и президентът на Армения обсъдиха търговско-икономическите отношения между двете страни
Премиерът Гълъб Донев и президентът на Армения обсъдиха търговско-икономическите отношения между двете страни
Венелина Поптолева също се класира за полуфиналите на Европейското по бокс в Будва
Венелина Поптолева също се класира за полуфиналите на Европейското по бокс в Будва