НОВИНИ

Тежко домакинско поражение от Лестър за Манчестър Сити

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
21:15, 27.09.2020
Чете се за: 01:09 мин.
Футбол
тежко домакинско поражение лестър манчестър сити

Лестър нанесе сензационно тежко поражение на Манчестър Сити с 5:2 като гост и така "лисиците" оглавиха класирането след 3-ия кръг на Висшата лига с 9 точки и по-добра голова разлика от Евертън, който също е с пълен актив.Манчестър Сити има мач по-малко и остава с 3 точки.

Големият герой за гостите беше Джейми Варди, който реализира хеттрик във вратата на Едисон Мораеш.

Но не по-ммалка роля имаше и съдията Майкъл Оливър, който отсъди три дузпи в полза на Лестър и отмени попадение за Сити след намеса на ВАР при резултат 1:0.

"Гражданите" започнаха агресивно от самото начало и Риад Марез откри резултата в четвъртата минута. След ъглов удар топката стигна до него и той с прекрасен удар я насочи към горния десен ъгъл на Каспер Шмайхел.

След този гол домакините изглеждаха вдъхновени и не спираха да търсят пролуки в защитата на съперника. В 26-ата минута Фернандиньо пропусна да удвои аванса на домакините, след добро центриране на Де Бройне но изстрелът му с глава попадна право в Шмайхел.

Малко по-късно попадение на Родри пък не бе зачетено поради засада.

Веднага след този отменен гол с ВАР гостите стигнаха до дузпа, като Кайл Уокър събори Варди и потърпевшият изравни.

Сити опита да атакува повече през втората част, но в 54-ата минута Варди изведе своите напред с 1:2, след като вкара с пета след подаване от дясно по земята на Тимъти Кастан.

Само четири минути след това отсъди втора дузпа в полза на Лестър, реализирана отново от Варди, като отново той си я изработи след съприкосновение с Ерик Гарсия.

Наказателната акция на "лисиците" продължи и в 77-ата минута Джеймс Мадисън направи 1:4, след като се разписа от дистанция.

Хората на Пеп Гуардиола върнаха едно попадение чрез Нейтън Аке в 84-ата минута след комбинация с Риад Марез.

Крайното 2:5 оформи Юри Тилеманс в добавеното време след като белгиецът реализира третата отсъдена дузпа в полза на неговия тим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таен вход под площада на Хераклея Синтика
Таен вход под площада на Хераклея Синтика
Оценяваме лекари, болници и аптеки с емотикони в мобилното приложение на НЗОК
Оценяваме лекари, болници и аптеки с емотикони в мобилното приложение на НЗОК