НОВИНИ

Тежко поражение за Манчестър Юн, Уотфорд ликува

Уотфорд Манчестър Юнайтед
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:57, 20.11.2021
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед допусна тежко поражение с 1:4 от Уотфорд в мач от 12-ия кръг на Висшата лига. Загубата отново ще даде повод на медиите и феновете да заговорят за евентуална смяна на мениджъра Оле Гунар Солскяер.

Крахът е пети за „червените дяволи“ в шампионата от началото на кампанията, което остави тима на 7-о място във временното класиране.

„Стършелите“ успяха да спечелят трите точки, благодарение на много силно първо полувреме. През втората част отборът на Юнайтед заигра по-добре, въпреки че Хари Магуайър остави своите с човек по-малко заради червен картон в 69-ата минута. Това донякъде реши мача в полза на домакините от „Викаридж роуд“, които в добавеното време на мача вкараха два гола за крайното – 4:1.

Още в началото на срещата „червените дяволи“ можеха да се окажат догонващи, след като главният рефер отсъди дузпа. Ударът на Исмаила Сар обаче беше отразен от вратаря Давид де Хеа.

В 28-ата минута отборът на Уотфорд все пак откри резултата, след като тотално надигра до този момент „червените дяволи“. Защитата на Манчестър Юнайтед остави без опека Джошуа Кинг, който отблизо засече за 1:0 в мрежата, пазена от Давид де Хеа.

Малко преди почивката домакините отново изненадаха своя именит съперник. Исмаила Сар успя да се реваншира и се разписа за 2:0 в полза на „стършелите“.

На почивката Оле Гунар Солскяер реши да промени хода на срещата, правейки две смени. В игра се появиха Дони ван де Беек и Антони Марсиал. Рокадите веднага дадоха резултат. В 50-ата минута „червените дяволи“ намалиха резултата. След центриране отдясно, Кристиано Роналдо свали с глава към Ван де Беек, който също с глава отблизо засече за 2:1.

В 69-ата минута защитникът Хари Магуайър усложни ситуацията на своя тим, като си изкара втори жълт картон след грубо нарушение пред наказателното поле.

В самия край на срещата Жоао Педро и Емануел Денис реализираха в добавеното време за финалното 4:1.

След поражението Манчестър Юнайтед е на 7-о място със 17 точки, а Уотфорд е на 15-ото с 13 пункта.

Резултати от Висшата лига:

По-рано днес:

Лестър – Челси 0:3

От 17.00 часа:

Астън Вила – Брайтън 2:0

Бърнли – Кристъл Палас 3:3

Нюкасъл – Брентфорд 3:3

Норич – Саутхемптън 2:1

Уотфорд – Манчестър Юнайтед 4:1

Уулвърхемптън – Уест Хем 1:0

По-късно днес:

Ливърпул - Арсенал

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С главата надолу: Какво се крие в обърнатата къща в Черноморец?
С главата надолу: Какво се крие в обърнатата къща в Черноморец?
Проф. Ивайло Христов откровено за срама от страха
Проф. Ивайло Христов откровено за срама от страха