НОВИНИ

Тибо Куртоа: За шест минути показахме, че във футбола всичко е възможно

тибо куртоа шест минути показахме футбола всичко възможно
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
01:12, 05.05.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят на Реал (Мадрид) Тибо Куртоа определи като "невероятно" класирането на "кралския" клуб за финала в Шампионската лига.

"Лос бланкос" победиха Манчестър Сити с 3:1 в мач-реванш от полуфиналите на турнира, след като до 89-ата минута изоставаха в резултата.

Белгиецът заяви след последния съдийски сигнал, че той и съотборниците му до последно са вярвали в обрата и класирането за финалния двубой.

"Това, което се случи тази вече на "Бернабеу" мога да опиша с една дума – Реал (Мадрид). Този отбор е способен на всичко. Направихме много важни спасявания – едно аз и едно Менди от голлинията в самия край на мача. След това за шест минути показахме, че във футбола всичко е възможно. А в продълженията бяхме просто по-добри. С този успех направихме нещо невероятно. Преди това бъркахме сякаш в последното подаване и докосване, но понякога трябва и малко късмет. С подкрепата на публиката успяхме да направим това, за което мечтахме. Знаехме, че всичко може да се случи, стига да вярваме", каза Куртоа.

Той смята, че Реал (Мадрид) е способен на всичко.

"По пътя към финала отстранихме доста добри отбори, който са похарчили доста средства, за да стигнат до тази фаза в Шампионската лига. Първо с ПСЖ, след това с Челси – сега и с Манчестър Сити. Това, което направихме в последните минути бе невероятно. Заедно като отбор сме способни на всичко", допълни Тибо Куртоа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карло Анчелоти: Направихме добър мач срещу много силен съперник, заслужено сме на финал
Карло Анчелоти: Направихме добър мач срещу много силен съперник, заслужено сме на финал
ЦСКА отбеляза 74 години от създаването си
ЦСКА отбеляза 74 години от създаването си