НОВИНИ

Тити Папазов пуска за феновете 10% от акциите на "Левски", чака 10 млн. лева

тити папазов пуска феновете акциите левски чака млн лева
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:45, 15.07.2020
Чете се за: 01:07 мин.
Спорт

Част от акциите на "Левски", които са собственост на Тити Папазов, ще бъдат пуснати в продажба, за да бъдат събрани средства за погасяването на част от многото дългове на клуба.

Планът е в продажба да бъдат пуснати до 10% от акциите, които феновете ще могат да си купят, като цената ще бъде 1 лев на акция, което означава, че срещу 10 процента могат да бъдат събрани малко над 10 милиона лева.

"Работи се по пускането в обръщение на 5-10% от акциите на клуба. За целта се съветваме с юристи как да стане, г-н Тодор Батков също помага. Каквото зависи от нас за оцеляването, ще бъде направено. Спекулираше се, че едва ли не ще получаваме помощ от небето, а такова нещо не се случва Няма да се молим на никого, освен на феновете. Те доказаха безрезервната си любов в най-тежкия момент в историята. Сега имам чувството, че някой умишлено пречи на клуба. Сираков направи голям жест като ми даде тези 35% акции и е ясно, че те са инструмент за придобиване на финансови постъпления", коментира Папазов пред "Труд".

"Единственото нещо, което може да попречи на "Левски" в момента, е да не бъде изряден към държавата. Това наистина може да събори клуба. Трябва да бъдем безупречни, както бяхме до момента, благодарение на привържениците. Това показва колко голяма е любовта, която генерира Левски. Остават още 28 месеца, ако не се лъжа, от договора, който сме подписали за разсрочено плащане с НАП и трябва да продължим по същия път.
Тепърва започва да набира сила продажбата на абонаментни карти, приходите от които ще отидат за погасяване на вноските. Вярвам, дори съм убеден, че ще подобрим рекорда от 5800 продадени абонаментни карти. "Левски" доказа, че е най-смисленото и обичано нещо в държавата. След Общото събрание в петък ще има още по-мащабна кампания. Убеден съм, че ще докажем, че любовта е по-силна от класата на футболистите. На Запад фенове си купуват абонаментни карти заради Роналдо, Меси, Бейл, а у нас ще е заради любовта към "Левски". Без значение от това кой е на терена. Вярвам, че феновете ще изкупят стадиона", каза още Папазов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Превозвачи на протест на "Дунав мост" – искат връщане на винетките
Превозвачи на протест на "Дунав мост" – искат връщане на винетките
Парламентарни избори в Северна Македония
Парламентарни избори в Северна Македония