НОВИНИ

Тодор Михалев тръгва за историческо участие във финалите на Световната купа по модерен петобой

bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 21.06.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален състезател Тодор Михалев заминава за Анкара, където от сряда до неделя ще се проведе финалната фаза на Световната купа по модерен петобой.

Най-добрите 36 състезатели от цял свят с натрупани точки през годината ще се срещнат в предстоящите дни на турска земя, за да определят крайното класиране в ранглистата за 2022 година. До момента не сме имали родно участие в последната фаза на модерния петобой и Тодор Михалев има уникалния шанс да прибави нови точки към актива си, които да му гарантират стабилна позиция и евентуално място за следващите Олимпийски игри.

На базата на постиженията в проведените четири Световни купи се прави подреждането на първите 36 състезатели при мъжете, които се класират на финалната фаза в Анкара. Михалев има три участия през годината на Световна купа, като най-доброто му постижение е 12-о място в Албена през миналия месец.

Междувременно, у нас се проведоха финалите на Държавното първенство по модерен петобой при юноши и девойки - 13 и 15 годишни. Събитието в град Шумен определи първенците в индивидуалното и отборното класиране. Виктория Гроздева от клуб „Царевец“ спечели надпреварата до 13 годишна възраст при момичетата, а Филип Михайлов от клуб „НСА“ триумфира при момчетата.

110 деца от клубове по модерен петобой в цялата страна взеха участие, а ден по-късно отново на същото място завършиха и финалите от ДП при юноши и девойки до 15 години. Антония Начева от „Боляри 2009“ е първа при момичетата, Георги Илиев от „Шампион 2“ спечели при момчетата. 67 участници имаше в тази възрастова група и в двата пола.

Следващото Държавно първенство ще бъде на 2 и 3 юли в Пазарджик за състезатели от 17 до 19 години. В него ще участват и атлети от Румъния, Гърция, Турция и Молдова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Времето в следващите дни: Временно захлаждане, валежи и гръмотевици
Времето в следващите дни: Временно захлаждане, валежи и гръмотевици
Ботев Пд с две тренировки днес, клубът подписа с двама млади вратари
Ботев Пд с две тренировки днес, клубът подписа с двама млади вратари