НОВИНИ

Тодор Янчев: Благодаря на БФС, че не ни отне правото да сме домакини

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:51, 10.03.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Тодор Янчев
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев даде пресконференция преди неделния двубой (12 март) на неговия тим срещу ЦСКА в мач от програмата на 23-ия кръг на Първа лига.

Срещата беше предшествана от много сериозни полемики относно мястото на провеждане, като в крайна сметка БФС обяви, че сблъсъкът ще се проведе на стадион "Витоша" в Бистрица въпреки нежеланието от страна МВР, както и на кметовете на Панчарево и Бистрица.

В крайна сметка ЦСКА 1948 получи право да домакинства на стадиона, на който приема всички останали отбори, а в неделя от 16.45 часа там ще пристигне и лидерът във временното подреждане ЦСКА.

"Трябва да благодарим на БФС за това решение, защото ни дава право да си домакинстваме на място, на което приемаме и другите отбори. Не виждам причина да се мести. Фокусът се хвърля към ексцесии, които дали ще се случат не знам. Не виждам причина да не играем там, както сме го правили и цяла есен", започна Янчев.

Бившият футболист разкри още и дали самият той усеща някакво напрежение преди мача предвид съперника и случилото се в последните дни.

"Пореден кръг от първенството. При нас всичко е нормално. Нищо по-специално, от това, което подхождаме към всеки съперник, с който играем. Лично за мен няма напрежение. Ние се подготвяме както за всеки съперник. Тази седмица медиите обръщат внимание на този мач и се вкарва изкуствено напрежение. Надявам се страстите да не се нажежават. Това е спорт. Спортът винаги е бил най-хубавото нещо от живото. Не вярвам да има ексцесии", сподели наставникът на ЦСКА 1948.

Янчев коментира още и какви са шансовете на неговия тим да се бори за титлата в Първа лига, ако в неделя победи състава на ЦСКА.

"Една победа ще ни даде шанс да се доближим до водачите в първенството и да ни отдалечи от преследвачите. Ние си имаме цел това първенство и се борим да я постигнем. Що се отнася дали ще се реши титла... още е рано. Тепърва ще се разделя формата, където ще има много дерби срещи и там ще се реши първенството. Една победа ще ни даде шанс да изпълним нашата цел. Искаме да вземем медали. За първи път имаме цел участие в евротурнирите. Отборът е узрял за това предизвикателство и ще си гоним целта независимо срещу кой ще играем. Не деля съперниците по никакъв начин", завърши Тодор Янчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контузията на Лука Дончич не е сериозна
Контузията на Лука Дончич не е сериозна
Радев: Народът и държавата ни не допуснаха нито един български евреин да загине в лагерите на смъртта
Радев: Народът и държавата ни не допуснаха нито един български евреин да загине в лагерите на смъртта