НОВИНИ

Тодор Янчев: Трудна, но сладка победа

тодор янчев трудна сладка победа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:07, 20.02.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Помощник-треньорът на ЦСКА - Тодор Янчев, сподели, че победата на "червените" над Славия е дошла трудно, но е много сладка.

В двубой от първия пролетен кръг на шампионата, "армейците" постигнаха обрат от 0:1 до 3:2 като гости на "белите" в столичния квартал "Овча купел".

Любимецът на "червената" публика призна, че футболистите на ЦСКА са били леко изнервени с срещата, заради равенството 1:1 с Локомотив (София) миналата неделя.

"Наистина трудна победа, но много важна и сладка, защото Славия е добър отбор. В отложения мач с Локомотив (София) имахме големи очаквания да стартираме с победа, но не се получи и имаше леко разочарование в отбора. Футболистите бяха леко изнервени, което не е оправдания, но в крайна сметка постигнахме победата", сподели специалистът.

Янчев пожела бързо възстановяване на стража Георги Петков, който получи контузия при сблъсък с нападателя Жорди Кайседо през първото полувреме. Той заяви, че е изненадан от факта че вратата на линейката не можа да се отвори в продължение на 10 минути, при положение, че стражът на "белите" се нуждаеше спешно да бъде откаран в болница.

"Надявам се Георги Петков да е добре, защото е фигура в българския футбол, която е радвала поколения. От вас научавам, че вратата на линейката не се е отворила, защото от пейката не се виждаше какво се случва на терена. Изненадан съм", каза доскорошният футболист на ЦСКА.

Бившият бранител е на мнение, че съставът на Стойчо Младенов е трябвало да бъде по-настоятелен в офанзивен план.

"Благодаря на нашите фенове, защото те вдигнаха отбора през второто полувреме. Вкарахме от статични положения, трябваше да бъдем по-настоятелни в атака. Радостното е, че победихме", сподели Янчев.

Дългогодишният капитан на ЦСКА заяви, че в отбора има напрежение, тъй като целта е спечелването на шампионската титла.

"На мен лично винаги ми е доставяло удоволствие да съм под пара. В ЦСКА постоянно има напрежение, защото се борим за титлата. Адреналинът винаги е по-голям, когато си в борбата за първото място. Всички футболисти в клуба знаят какво значи ЦСКА, завърши Тодор Янчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия и Беларус удължават съвместните мащабни учения
Русия и Беларус удължават съвместните мащабни учения
Има ли риск за газовите доставки от Русия - коментар на Илиян Василев
Има ли риск за газовите доставки от Русия - коментар на Илиян Василев