НОВИНИ

Токов удар порази четирима души във Варна, единият е починал на място

bnt avatar logo
от БНТ
11:09, 14.07.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Тежък инцидент. Токов удар е поразил 4-ма души, докато са премествали шатри. Един мъж почина, а трима са ранени при токов удар в екопарк във Варна.

По разказ на близки на загиналия мъж пред БНТ той и неговите пострадали колеги не са служители на екопарка. Те са работници в известна импресарска варненска къща. Били са тук, за да подготвят терен за предстоящо събитие в екопарка.

Трябвало е да наредят метални шатри по определен начин, но на този терен по разказ на техни близки е имало ниско висящи жици с високо напрежение. При преместването на една от металните шатри тя се закача на тази жица и убива на място 33-годишен мъж.

Неговите колеги са настанени в Клиниката по изгаряния във Военноморската болница. По информация на медиците те са в добро състояние и са с леки изгаряния по краката.

"Бил е на работа и високото напрежение е било много ниско. Когато тръгват да опъват шатрите, върхът на шатрата опира в жицата, това е било високо напрежение и той умира. Другите момчета са в болницата с изгаряния", разказа пред БНТ Йорданка Йорданова, майка на загиналия мъж.

"Няма опасност за живота им, но ще останат под лекарско наблюдение до понеделник", съобщи началникът на болницата проф. Ивайло Въжаров.

Майката на загиналия мъж е категорична, че ще съди екопарка, защото се оказва, че тези жици висят от много време толкова ниско до земята и са предпоставка за инциденти.

Разследването на инцидента продължава. Екопаркът е затворен за посетители. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте още в прякото включване на Нивелина Няголова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Присъединяването към Шенген през октомври остава реалистично, смята премиерът
Присъединяването към Шенген през октомври остава реалистично, смята премиерът
Над 300 нелегални мигранти са открити в рамките на акцията, която започна вчера, арестувани са 15 души
Над 300 нелегални мигранти са открити в рамките на акцията, която започна вчера, арестувани са 15 души