НОВИНИ

Над 300 нелегални мигранти са открити в рамките на акцията, която започна вчера, арестувани са 15 души

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
10:59, 14.07.2023
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Над 300 нелегални мигранти са установени в рамките на мащабната акция на МВР, ГДБОП и прокуратурата срещу нелегалния трафик, която започна вчера. Задържани са 15 лица, образувани са над 19 бързи производства, обяви главният секретар на МВР Петър Тодоров. От вътрешното министерство и прокуратурата представиха обобщени данни от резултатите от мащабната акция.

Вижте и още във видеото.

Тази сутрин полицията в Стара Загора откри поредната голяма група нелегални мигранти. След оперативен сигнал на 177-ия км на АМ "Тракия" е спрян тежкотоварен автомобил, в който са установени над 70 мигранти в изключително тежко състояние, обяви директорът на ГД "Национална полиция" Атанас Илков. На 10 от тях е оказана животоспасяваща помощ като са насочени към здравни заведения. Шофьорът на камиона е задържан.

С 40% се е увеличил мигрантския натиск върху страната ни, уточниха още от МВР.

"Изобретателността на трафикантите става все по-голяма, така че нашите действия ще бъдат насочени с още по-големи усилия срещу тях, така че да не допускаме животозастрашаващи ситуации", каза Илков.

Задържаха голяма група мигранти в камион на АМ "Тракия" край Стара Загора

Вчера друга група от около 40 мигранти беше открита в софийското село "Чепинци". Сред тях е имало и деца, които са се придвижвали в изключително опасни условия.

Откриха над 40 нелегални мигранти край София, друга група беше задържана на АМ "Тракия"

"Усилията ни по работата срещу този тип престъпна дейност ще продължат, както в приграничната ни територия, така и по чисто оперативен план по установяване и документиране на престъпната дейност на самите организатори на този вид престъпления. Този вид престъпления носи огромна опасност, както за превозваните лица, така и за останалите граждани в резултат на различни случаи на неподчинение и други конфликтни моменти, включително и за служителите", отбеляза главният секретар на МВР Петър Тодоров.

По темата работят: Айше Сали, Иво Никодимов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Токов удар порази четирима души във Варна, единият е починал на място
Токов удар порази четирима души във Варна, единият е починал на място
Онс Жабер: Винаги съм вярвала, че ще спечеля титла от Шлема
Онс Жабер: Винаги съм вярвала, че ще спечеля титла от Шлема