НОВИНИ

Томас Мюлер: Не съм изненадан от резултатите за "Златната топка"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:23, 01.12.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
томас мюлер съм изненадан резултатите златната топка
Слушай новината

Футболистът на Байерн (Мюнхен) Томас Мюлер сподели първите си впечатления след връчването на "Златната топка" за 2021 година, заявявайки, че не е изненадан от това, че наградата беше спечелена за рекорден седми път от Лионел Меси.

В крайното класиране аржентинецът изпревари съотборника на Левандовски в Байерн Роберт Левандовски.

Според Мюлер това е разочаровало много полски привърженици и фенове на "баварците", но самият той сподели, че вече веднъж е преживял подобен развой на събитията през 2013 година.

Тогава друг играч на Байерн - Франк Рибери, остана трети в класацията след Кристиано Роналдо и Лионел Меси, въпреки че спечели всичко възможно с екипа на немския колос.

"От гледна точка на нашите фенове, поляците и германците, церемонията за “Златната топка” донесе много разочарование. Аз съм отдавна във футбола и не съм изненадан от резултатите. Вече съм преживявал това през 2013 година, когато същото сполетя и Франк Рибери. Като цяло това ме накара да се замисля, че макар и в Бундеслигана да имаме отлични футболисти, за получаване на такова признание ни трябват международни успехи", коментира Мюлер.

32-годишният футболист допълни, че това го мотивира допълнително да даде всичко от себе си в опит за спечелването на Шампионската лига през настоящия сезон.

"Това за мен ще бъде допълнителна мотивация да дам всичките си сили за спечелване на Шампионската лига и да покажем на всички от какво тесто сме замесени. Също така да покажем на какво е способен немският футбол. Най-близката възможност е в следващата сряда срещу Барселона. Нека да се възползваме", завърши световният шампион с Германия за 2014 година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия обърна Великобритания и се класира на 1/2-финал за Купа "Дейвис"
Германия обърна Великобритания и се класира на 1/2-финал за Купа "Дейвис"
Д-р Наталия Канем, ООН: Държавите трябва да подкрепят жените, за да решат демографските си проблеми
Д-р Наталия Канем, ООН: Държавите трябва да подкрепят жените, за да решат демографските си проблеми