НОВИНИ

Томас Тухел: Бяхме равностойни на най-добрия отбор в Европа

томас тухел ситуацията такава мислим единствено следващия мач
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:02, 20.04.2023
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел похвали отбора си, въпреки отпадането им от Шампионската лига от Манчестър Сити след равенство 1:1 в четвъртфиналния мач-реванш и общ резултат 1:4.

Тухел, който пое поста след уволнението на Юлиан Нагелсман в края на март, видя отбора си да отпада от втори турнир за две седмици, след като баварците бяха изхвърлени и от Купата на Германия от Фрайбург в осминафиналите.

"Много съм доволен от двата мача срещу Манчестър Сити и от начина, по който се представихме на реванша. Завършихме наравно с най-добрия отбор в Европа в момента. Имаше разлика в самочувствието и формата. За малкото положения, които допуснахме в двата мача, бяхме наказани. Не мисля, че резултатът отразява показаното", каза Тухел.

Баварците изиграха силно първо полувреме, но Лерой Сане и Джамал Мусиала пропуснаха възможности.

"Имахме достатъчно шансове. Но за да победиш най-добрия отбор, ти трябват повече от 100 процента. Имаш нужда и от малко късмет, някой рикошет, статично положение и трябва да реализираш онези златни шансове, които получаваш. Държахме Сити под напрежение, дори повече, отколкото в Манчестър. Но, както миналата седмица, нямахме късмет", добави Тухел.

Байерн все още е в битката за рекордна 11-та поредна титла в Бундеслигата, с две точки преднина пред Борусия Дортмунд и шест мача до края на сезона.

"Видяхте днес, че можем да играем на високо ниво. За съжаление понякога в един мач нивото на концентрация не се поддържа. Трябва да спрем тези неща" каза Тухел, който получи червен картон на пейката срещу Сити за оспорване на съдийски решения.

Неговият възпитаник Лерой Сане съжалява за пропуска през първото полувреме, който можеше да промени развоя на реванша.

Сане се озова на чиста позиция през първото полувреме при 0:0, но не успя да реализира.

"Изиграхме добър мач. Трябваше да вкарам още през първото полувреме. Не беше лесно, защото първия мач загубихме с 0:3. Това не трябваше да се случва. Натиснахме добре, контролирахме играта и спечелихме много топки в централната линия. Кой знае какво можеше да се случи, ако бях уцелил вратата при ситуацията в 17-а минута", каза Сане, цитиран от BT Sport.

Йозуа Кимих твърди, че баварците са пропилели доста възможности да се разпишат в хода на двете срещи.

"Жалко е, че не поведохме, не успяхме да използваме шансовете, които имахме. Исках да видя как би се развил мачът, ако резултатът беше станал 1:0 през първото полувреме. Поглеждайки назад към всичките 180 минути от този двубой, очевидно е, че имаше само 20 или 30 от тях, които не можахме да играем добре. Не мисля, че само чудо е можело да ни спаси. Можехме да вкараме три гола и дори повече", каза Кимих пред DAZN.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Соня Момчилова беше преизбрана за председател на СЕМ
Соня Момчилова беше преизбрана за председател на СЕМ
ЕК с условие към България и другите държави, забранили вноса на украинско зърно
ЕК с условие към България и другите държави, забранили вноса на украинско зърно