НОВИНИ

Томас Тухел: Отиваме в Истанбул, за да спечелим

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:25, 06.05.2021
Чете се за: 00:49 мин.
Футбол
томас тухел отиваме истанбул спечелим

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че отборът му има ясната амбиция да триумфира във финала в Шампионската Лига в края на месеца в Истанбул.

Сините си заслужиха правото да стъпят на "Кемал Ататюрк" на 29 май, след като елиминираха състава на Реал Мадрид с общ резултат 3:1 в полуфиналите на надпреварата.

Така, за първи път след 2012 година Челси ще играе финал в най-престижния европейски клубен турнир, като техен съперник ще бъде съставът на Манчестър Сити.

Двата тима се срещнаха наскоро в 1/2 финален сблъсък за ФА Къп, като тогава лондончани излъгаха Пеп Гуардиола и компания с 1:0, но според Тухел тази победа не дава предимство на неговия отбор във финала.

"Този резултата не ни дава предимство, но ни дава добро усещане, дава ни увереност. Изиграхме този полуфинал на ръба. Сити са летвата и ние искахме да се доближим до тях. Ще имаме нужда от същото представяне, това е най-високото ниво, срещу което можем да се изправим. Ще отидем в Истанбул със самочувствие и позитивна енергия. Отиваме не за да сме един от участниците, а с ясната цел да спечелим."

Германският специалист допълни, че нищо все още не е приключило, тъй като за Челси тепърва предстоят двата финала.

"Днес показахме още едно представяне, изпълнено с енергия, положителна нагласа и глад за победа. Момчетата не наведоха главите и за момент, дори след големите пропуски. Все още нищо не е приключило, на два финала сме", допълни немският специалист.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивелина Илиева стигна до репешажите в Казан
Ивелина Илиева стигна до репешажите в Казан
Адриан Андреев започна с двусетова победа в Анталия
Адриан Андреев започна с двусетова победа в Анталия