НОВИНИ

Томас Тухел: Смятаме резултата в Лондон за положителен, съдията направи огромна грешка, като не отсъди дузпа

томас тухел смятаме резултата лондон положителен съдията направи огромна грешка отсъди дузпа
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:25, 10.04.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел коментира равенството 2:2 като гост на Арсенал в първия двубой между двата тима от четвъртфиналите на Шампионската лига.

След срещата германският специалист не скри яростта си от факта, че главният арбитър Глен Ниберг не е отсъдил дузпа в полза на "баварците" за играта с ръка на Габриел Магаляеш, който хвана топката в момент, в който тя беше в игра.

Пред медиите Тухел призна, че е останал най-разочарован от обяснението на шведския арбитър за това защо той не е посочил бялата точка.

"Смятаме, че съдията направи огромна грешка, като не отсъди дузпа. Разбирам, това е глупава ситуация. Но той свирна и поднови играта, а бранителят взе топката в ръцете си. Но най-много ни ядоса не това, а обяснението му на терена. Той каза на нашите играчи, че това е "детска грешка" и че никога няма да отсъди дузпа за подобно нещо на четвъртфинал в Шампионска лига. Това е ужасно обяснение. Защото се оказва, че той дели играта на ръка на детска грешка, грешка на възрастен и т.н. Много сме недоволни, защото беше направена сериозна грешка срещу нас", сподели наставникът на Байерн на брифинга след мача относно ситуацията в 67-ата минута при резултат от 2:1 полза на немския тим.

Старши треньорът на Байерн, който ще напусне поста си в края на сезона, говори още и за развоя на двубоя в Лондон, определяйки резултата в него като "положителен" за своя тим.

"Можехме да грабнем победата, имахме страхотен шанс в края, когато Кингсли Коман удари гредата. Беше труден мач срещу много добър съперник. Феновете подкрепяха добре Арсенал, така че смятаме резултата за положителен. Знаехме, че трябва да играем по-добре, отколкото в мача с Хайденхайм, това беше ясно. Не ни беше лесно. Мачът завърши наравно, така че ситуацията е много ясна - победителят на реванша продължава напред. Играем у дома, имаме нужда от помощта на феновете и същата страст, решителност и качествена игра. Тогава ще продължим напред", завърши Томас Тухел.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Парите ги няма
Борисов: Парите ги няма
Лошо състояние на улиците в Мелник
Лошо състояние на улиците в Мелник