НОВИНИ

Топ 5 на най-скъпоплатените треньори в световния футбол

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
14:48, 31.05.2021
Чете се за: 05:22 мин.
Спорт
топ високоплатените треньори световния футбол
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Докато голяма част от фокуса е насочен към футболистите и техните огромни заплати, треньорите в топ клубовете също печелят солидно. Големите клубове са склонни да инвестират много в мениджърите си, за да получат най-високо качество и да си осигурят незабавен успех.

Въпреки че крайният резултат не беше успешен, един от примерите е вече уволненият наставник на Тотнъм – Жозе Моуриньо. Португалецът обаче бързо си намери ново поприще – Рома.

Някои от най-добрите мениджъри са изключително добре платени, но пандемията от COVID-19 принуди клубовете да мислят по нов начин. Някои от футболните ръководители вече са по-склонни да дадат шанс на треньори, които тепърва да се изкачват по успехите на треньорската стълбичка.

Въпреки това, ако предпочитате да научите кои са петимата най-добре платени мениджъри в света, можете да проследите класацията, направена от Sportskeeda.

Номер 5: Антонио Конте получаваше в Интер по 11 милиона евро годишно

Антонио Конте не е най-лесният треньор, с когото футболистите биха искали да работят, но резултатите му говорят сами за себе си. Интер спечели титлата в Италия след 11 години чакане. Тактически интелигентен и пълен със страст треньор, който даде началото на 9-годишното господство на Ювентус на местна територия, а след това му го отне чрез „нерадзурите“. Днес Антонио Конте е пред подпис с нов клуб, като няма да е изненада, ако през следващия сезон се изкачи по-високо в стълбичката на най-добре платените.

Номер 4: Зинедин Зидан получаваше в Реал Мадрид по 12 милиона евро годишно

Един от най-великите играчи на Реал Мадрид е и един от най-добрите треньори на клуба. Феновете бяха много предпазливи откъм очаквания, когато Зидан замени Рафаел Бенитес през 2016 година, но днес вече от е доказан специалист от най-високо ниво.

При първия си престой начело на Белия балет отборът спечели три поредни трофея в Шампионската лига и грабна една шампионска титла в Ла Лига. По време на второто му „царуване“ Зидан спечели първенството още веднъж през миналия сезон. За съжаление на феновете, специалистът реши да напусне клуба в края на кампанията.

Номер 3: Фабио Канаваро получава във ФК Гуанджоу по 12 милиона евро годишно

Един от най-добрите централни защитници в света, докато все още се състезаваше, днес има интересна треньорска кариера. Фабио Канаваро пое ФК Гуанджоу през 2014 година, но беше изненадващо отстранен от позицията през 2015 година. След като натрупа малко опит в Саудитска Арабия, италианецът се завърна в Гуанджоу през 2017 година. 47-годишният специалист води националния отбор на Китай през 2019 г., но подаде оставка месец по-късно, за да се съсредоточи върху клубните си задължения.

Номер 2: Диего Симеоне получава в Атлетико Мадрид по 15 милиона евро годишно

Легендата на Атлетико Мадрид Диего Симеоне е мениджърът в Ла Лига, който успя да трансформира напълно отбора по време на престоя си. След успешна кариера при „дюшекчиите“ през 2011 година, той пое и управлението на отбора. Аржентинецът се оказа истинско откритие със своя агресивен, но и компактен стил на игра. Благодарение на тактическите си умения Атлетико Мадрид често успява да разочарова далеч по-именити съперници.

Под ръководството на Диего Симеоне испанският тим спечели два пъти титлата на страната и два пъти Лига Европа. Голям успех за тима е и достигането до финал на Шампионската лига два пъти.

Номер 1 – Пеп Гуардиола (Манчестър Сити) – 23 милиона годишно

Един от най-големите треньори в световния футбол е и най-добре платеният тактик в играта. Пеп Гуардиола доказа и през настоящия сезон, че заслужава заплатата си, въпреки разочарованието в Шампионската лига. Манчестър Сити се радва на сензационни успехи след пристигането на испанеца, като през настоящия сезон тимът спечели титлата в Англия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българите ще влизат в Турция със сертификат за ваксина или документ за антитела
Българите ще влизат в Турция със сертификат за ваксина или документ за антитела
Идва ли край на управлението на Нетаняху?
Идва ли край на управлението на Нетаняху?