НОВИНИ

Топло за сезона днес, още по-топло утре

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 24.10.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Времето
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат от 22 на морския бряг до 28 градуса в Сандански, в София - около 24 градуса. В следобедните часове ще бъде слънчево, със слаб южен, по Черноморието - югоизточен вятър.

През нощта ще бъде безоблачно, а в по-голямата част от страната ще се задържи с все още слаб, в източните райони вече умерен южен вятър.

Утре в цялата страна ще бъде ветровито, с умерен югозападен, по северните склонове на Западна Стара планина - временно силен южен вятър и максималните температури отново ще се повишат - ще бъдат между 25 и 30 градуса. След слънчевото начало на деня, след обяд облачността ще се увеличава и привечер ще завали, първо в югозападните райони.

По Черноморието ще остане предимно слънчево, с умерен южен, след обяд - югозападен вятър. Вълнението на морето ще остане слабо, а температурата на морската вода между 18 и 21 градуса.

Ветровито време и в планините. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, а в следобедните часове в масивите от Западна България ще завали дъжд.

И утре, за пореден ден, температурите Балканите ще останат най-високите в Европа. В източните части от полуострова ще се задържи и слънчево, но в западните се очакват валежи. Ще вали и на много места в Европа, все още предимно дъжд.

В четвъртък и петък ще бъде ветровито у нас. Ще има и райони с превалявания. След понижение на максималните температури през първия ден, в петък предстои временно затопляне. Превалявания се очакват и през почивните дни, с по-голяма вероятност в планините и в планинските райони. Ще започне постепенно захлаждане.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Едно "залежало досие" в Белгия с драматични последици
Едно "залежало досие" в Белгия с драматични последици
Аякс се раздели с треньора си Морис Стайн
Аякс се раздели с треньора си Морис Стайн