НОВИНИ

Торино срази Аталанта и остави "бергамаските" четвърти пореден мач без успех в Серия "А"

В герой за успеха се превърна играещият под наем тъкмо от Аталанта Дуван Сапата, който беше точен на два пъти за успеха с 3:0

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:41, 05.12.2023
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
торино срази аталанта остави бергамаските четвърти пореден мач без успех серия
Слушай новината

Отборът на Торино надви с класическото 3:0 у дома Аталанта в последен двубой от 14-ия кръг на Серия "А" и по този начин записа петия си успех от началото на сезона в италианското първенство.

В звезда на вечерта за "биковете" се превърна колумбиецът Дуван Сапата, който по ирония на съдбата играта като преотстъпен именно от състава на "бергамаските".

Именно той даде аванс на торинци в 22-ата минута, разписвайки с удар от границата на вратарското поле след асистенция на Никола Влашич, а в добавеното време на срещата оформи и крайния резултат с изпълнение от средна дистанция.

Между двата гола на Сапата пък в началото на втората част точен за домакините бе и Антонио Санабриа, който реализира дузпа, отсъдена за задържане на Джорджо Скалвини в наказателното поле срещу Алесандро Бунджорно, което беше маркирано след намеса на ВАР.

С успеха си Торино събра 19 точки и се изкачи на 10-ото място в подреждането, докато Аталанта е две позиции по-нагоре с пункт повече, като в понеделник вечер момчетата на Джан Пиеро Гасперини допуснаха своята трета загуба в последните си четири срещи в първенството и вече повече от месец са без победа в Серия "А".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снежна стихия в Северна Англия
Снежна стихия в Северна Англия
Не трябва да се претупват конституционните промени, смятат експерти
Не трябва да се претупват конституционните промени, смятат експерти