НОВИНИ

Тошко Йорданов: Ако се стигне до трети мандат, сме готови да предложим правителство

живо изявления срещата итн президента
bnt avatar logo
от БНТ
16:04, 21.04.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

С президента обсъдихме проблемите пред страната и заявихме нашата позиция кои неща са важни и кои закони трябва да се приемат. Не сме безкритични към това, което двете парламентарни групи предлагат, защото има неща по ПВУ, които ще са вредни за страната - батерии в Стара Загора, геотермална енергия, някои неща, които предложиха през Закона за домашното насилие е опит за пробутване на т.нар. "джендър политики". Ние сме против това, каза след разговорите с президента Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

"Ясно е, че отговорността и ключът за стабилност е в първите две политически партии. Хубаво е да има редовно правителство, защото ще се опита да решава проблемите", каза още Йорданов.

Получава се нещо като мнозинство от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ - те могат да сформират правителство. На това новосформиращо се мнозинство ние сме опозиция, каза още той.

Ако се стигне до трети мандат ИТН са готови да предложат правителство и да поемат тази отговорност. Йорданов уточни, че не са водили разговори за кабинет с нито една от другите политически сили.

Гледайте на живо тук или на страницата на "По света и у нас" във Фейсбук:

ИТН ще подкрепят всички разумни закони по ПВУ, но след детайлно вглеждане в акцентите. Идването на парите по този план е необходимо за българската икономика, смята той.

След приключване на кръга от консултации предстои държавният глава да обяви кога ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ани Вангелова е полуфиналистка на двойки на турнир по тенис в Еквадор
Ани Вангелова е полуфиналистка на двойки на турнир по тенис в Еквадор
Посрещачът Алехандро Торо удължи с една година договора си с волейболния Левски
Посрещачът Алехандро Торо удължи с една година договора си с волейболния Левски