НОВИНИ

Тотнъм препъна Ливърпул в битката за титлата

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:39, 07.05.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
тотнъм препъна ливърпул битката титлата
Слушай новината

Отборът на Тотнъм се пребори, за да стигне до равенство 1:1 като гост на един от претендентите за титлата в Англия - Ливърпул.

На своя "Анфилд" "мърсисайдци" очаквано диктуваха събитията на терена, но със самоотвержена игра в защита и опасни контраатаки "шпорите" съумяха да измъкнат една точка.

Двубоят започна с натиск на домакините, а най-чистата им възможност за гол през първото полувреме дойде в 39-ата минута, когато Върджил ван Дайк стреля с глава след центриране от ъглов удар, но за негово съжаление топката се отби от напречната греда.

Три минути по-късно Тотнъм показа колко опасен може да бъде на контраатака. Хюн Мин Сон комбинира с Пиер Емил Хьойберг, чийто удар от дистанция обаче срещна страничния стълб на вратата, пазена от Алисон.

След почивката ситуацията на терена не се промени значително, но "шпорите" дочакаха своя миг в 56-ата минута, когато отлична триходова комбинация между Хари Кейн, Емерсон Роял и Сон бе завършена от последния, за да излязат гостите напред в резултата.

Авансът на лондончани оцеля до 74-ата минута, когато Луис Диас стреля от дистанция, а след рикошет в крака на Бентакур топката влетя във вратата на Юго Лорис за 1:1.

В оставащото време играчите на Юрген Клоп се опитаха всячески да стигнат до победата, но нов гол така и не падна и по този начин двубоят завърши без победител.

В класирането Ливърпул се изравни по точки на върха с Манчстър Сити, но в момента "гражданите" са с мач по-малко. Тотнъм от своя страна пък се приближи само на точка от градския съперник Арсенал в битката за четвъртото място, което дава право на участие в Шампионската лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона пречупи Бетис след страхотен гол на Алба в последната минута
Барселона пречупи Бетис след страхотен гол на Алба в последната минута
Десетото издание на лекоатлетическия турнир „Младост“ се прoведе в Русе
Десетото издание на лекоатлетическия турнир „Младост“ се прoведе в Русе