НОВИНИ

Тотнъм продължава без грешка у дома след успех над Евертън

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:40, 16.10.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
тотнъм продължава без грешка дома успех евертън
Снимка: Тотнъм
Слушай новината

Отборът на Тотнъм продължава със стопроцентовия си актив като домакин от началото на сезона във всички турнири, а в среща от 11-ия кръг на Висшата лига надигра с 2:0 на своя "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" отбора на Евертън.

И двете попадения за тима на Антонио Конте дойдоха през втората част, като капитанът Хари Кейн даде аванс на "шпорите" в 59-ата минута, а малко преди края Пиер-Емил Хойберг беше точен за 2:0.

След нулево първо полувреме втората част започна с изявено предимство за домакините, като в 54-ата минута стражът на гостите Джордан Пикфорд трябваше да прави спасяване след опасен изстрел на Хари Кейн.

Пет минути по-късно двамата английски национали отново бяха замесени в ситуация, след като Пикфорд не се намеси убедително след удар на Мат Дохърти и при опита си да улови топката събори Кейн в наказателното поле и Тотнъм получи право да изпълни дузпа.

Потърпевшият Хари Кейн застана зад топката и не сбърка за 1:0, отпразнувайки подобаващо своя мач №400 с екипа на Тотнъм.

Малко преди края на редовното време пък Пиер-Емил Хойберг получи подаване от Родриго Бентакур и с удар от средна дистанция датчанинът оформи крайното 2:0.

В класирането "шпорите" са на 3-то място с 23 точки, докато втората поредна загуба остави Евертън на 14-та позиция с 10 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радостин Василев: Служебното правителство единствено нанася вреди
Радостин Василев: Служебното правителство единствено нанася вреди
Време е за "Ел Класико"
Време е за "Ел Класико"