НОВИНИ

Тотнъм ще играе в Шампионската лига, Бърнли изпадна, Лийдс остава във Висшата лига

Хари Кейн
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
07:23, 23.05.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Тотнъм ще играе в Шампионската лига през следващия сезон, след като разби Норич Сити с 5:0 като гост в мач от последния кръг на Висшата лига. Хюн Мин Сон и Деян Кулушевски вкараха по два гола, а Хари Кейн добави още един за изразителния успех, който подпечата четвъртото място за "шпорите".

Техният конкурент за топ 4 Арсенал свърши своята работа и победи Евертън с 5:1 у дома, но завършва пети с две точки по-малко от градския си съперник.

Това означава, че тимът на Антонио Конте ще играе в Шампионската лига през следващия сезон, докато Микел Артета и "артилеристите" ще участват в Лига Европа, заедно с Манчестър Юнайтед, който загуби гостуването си на Кристъл Палас с 0:1.

В Лига на конференциите ще се състезава Уест Хем след загуба от Брайтън с 1:3 като гост.

Тимът на Бърнли изпадна от Висшата лига след загуба от Нюкасъл с 1:2 на "Търф Моор", докато в същото време Лийдс Юнайтед, които бяха в зоната на изпадащите в началото на деня, победиха Брентфорд с 2:1 като гост и ще играят в елита и през следващия сезон.

Отборът на Манчестър Сити стана шампион на Англия за втори пореден път, след като победи Астън Вила с 3:2 у дома. "Гражданите" изоставаха с два гола 15 минути преди края на двубоя, но стигнаха до пълен обрат и триумфираха с титлата, докато конкурентът им Ливърпул победи Уулвърхемптън с 3:1 на "Анфийлд", но завърши с точка по-малко на второто място.

Останалите резултати:

Челси - Уотфорд 2:1

Лестър Сити - Саутхемптън 4:1

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Установени са извършителите на вандалския акт, който запуши пеещите фонтани в Благоевград
Установени са извършителите на вандалския акт, който запуши пеещите фонтани в Благоевград
Момичета взеха участие в народните борби в село Априлово
Момичета взеха участие в народните борби в село Априлово