НОВИНИ

Тотнъм ще търси централен защитник след контузията на Кристиан Ромеро

Мениджърът на "шпорите" Анге Постекоглу отличи играта на Брайтън преди двубоя между двата тима

тотнъм записа категоричен успех нюкасъл мач висшата лига
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:43, 27.12.2023
Чете се за: 04:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Аржентинският централен защитник Кристиан Ромеро ще пропусне мачовете на Тотнъм поне за месец напред поради контузия на подколянното сухожилие и клубът от Висшата лига може да се наложи да подпише друг централен защитник, каза мениджърът Анге Постекоглу на пресконференцията си преди срещата с Брайтън.

Ромеро напусна терена на полувремето по време на мача с Евертън, спечелен с 2:1 през уикенда. И тъй като травмата не е кой знае колко тежка, Тотнъм ще се оглежда за играч, който подлежи на развитие, но в следващите месеци ще седне на пейката. Освен това в тази зона те имат още един проблем – нидерландският бранител Мики ван де Вен е извън игра от ноември насам и едва ли ще се върне на терена преди средата на януари.

"Не, не. Той не е добре. Беше прегледан от нашите лекари и те казаха, че ще се върне в игра след четири или пет седмици", заяви австралиецът след мача с карамелите.

В четвъртък те ще трябва да се справят с тези липси при визитата на Брайтън.

"Всички останали са добре. Имаме няколко възпаления на различни мускулни места при различни футболисти. Имахме и по-лека тренировъчна седмица, така че всички са добре", каза още треньорът.

Джеймс Мадисън, Иван Перишич, Райън Сесеньон, Мейнор Соломон, Родриго Бентанкур и Ашли Филипс са другите дългосрочно отсъстващи в състава на Тотнъм.

Постекоглу каза, че Ван де Вен може да се завърне за пътуването си до Манчестър Юнайтед на 14 януари и призна, че имат нужда от още един централен защитник, който да осигури резерв на тази позиция.

"Не се фокусирам толкова дали става дума за човек със силен десен крак или ляв крак. Просто се нуждаем от човек в тази зона, който да ни даде повече дълбочина в състава и да правим промени без притеснение, ако се наложи. Това са моите изисквания. И през лятото не сме търсили централен бранител с ляв крак, но се случи да намерим Мики и сме много доволни от неговото включване в отбора. Говорим за правилния профил, правилните характеристики и оглеждане какво е налично на пазара, след което да продължим оттам нататък да работим по привличането на този човек", допълни бившият мениджър на Селтик.

След това излази възхищението си от отбора на Брайтън, както и от работата на Роберто де Дзерби там. Брайтън е девети в лигата и достига до елиминационната фаза на Лига Европа в първия си сезон в турнирите на УЕФА.

"Техният футбол е фантастичен, те правят нещата малко по-различно от всички останали, анализира ги Постекоглу. От доста време са наистина много добре управляван клуб. Откакто Роберто отиде при тях, прави уникални неща. Вероятно не сам, всички. Но трябва да се уважава това нещо", каза мениджърът.

"Това е може би най-трудната лига в света и е лесно да се откажеш от нещо, което е твърде различно. Много е вероятно дори да се уплашиш. Но може да се каже, че той е решен да прави нещата по свой собствен начин, затова само мога да изпитвам респект към него", завърши австралиецът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Символът на Париж: Стачка затвори Айфеловата кула
Символът на Париж: Стачка затвори Айфеловата кула
Нургюл Салимова с първа загуба на световното първенство по ускорен шахмат
Нургюл Салимова с първа загуба на световното първенство по ускорен шахмат