НОВИНИ

Тотнъм спечели битката за Шампионска лига след разгром срещу Норич

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:32, 22.05.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Снимка: Туитър
Слушай новината

Отборът на Тотнъм стана четвъртият и последен участник на Висшата лига, който си гарантира участие в групите на Шампионската лига през следващия сезон, след като разгроми с 5:0 като гост отдавна изпадналия тим на Норич.

Деян Кулушевски и Хари Кейн осигуриха комфортен аванс на "шпорите" още до почивката, а след нея нов гол на Кулушевски и два на Хьон-Мин Сон оформиха крайния резултат в срещата.

По този начин съставът на Антонио Конте завърши на четвърто място в крайното подреждане, изпреварвайки големия съперник Арсенал в битката за последната позиция, даваща право на участие в "Турнира на богатите".

"Артилеристите", водени от Микел Артета, направиха нужното, побеждавайки с 5:1 у дома Евертън, но в същото време трябваше да се надяват на грешна стъпка на Тотнъм срещу "канарчетата". Така, Арсенал ще играе през следващия сезон в турнира Лига Европа.

Компания там ще им прави тимът на Манчестър Юнайтед, който завърши кампанията със загуба като гост на Кристъл Палас с 0:1. За щастие на "червените дяволи" обаче Уест Хям също допусна поражение при визитата си на Брайтън и така "чуковете" останаха седми и ще трябва да се задоволят с място в Лигата на конференциите.

В битката на дъното пък Лийдс се спаси по инфарктен начин с гол на Джак Харисън в 92-та минута, който донесе успеха на тима срещу Брентфорд и по този начин изпрати Бърнли в Чемпиъншип, след като "виненочервените" загубиха с 1:2 срещу Нюкасъл.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почистиха надписи с език на омразата от сгради и паметници в София
Почистиха надписи с език на омразата от сгради и паметници в София
Карадайъ: Днешната власт не създава политическа стабилност
Карадайъ: Днешната власт не създава политическа стабилност