НОВИНИ

Тръмп ще наложи вето върху военния бюджет на САЩ

тръмп наложи вето военния бюджет сащ
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:38, 13.12.2020
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Доналд Тръмп обяви, че ще наложи вето върху новоприетия Закон за националната отбрана, който съдържа бюджета на въоръжените сили за догодина. В Туитър Тръмп се аргументира лаконично, че "най-големият печеливш" от закона е Китай.

Тръмп пое ангажимент да блокира документа, тъй като в него липсва клауза за отмяна на член 230 от Закона за комуникационна етика от 1996 г., който защитава технологичните компании от правни действия при публикуване, изтриване или модериране на генерирано от потребителите съдържание.

Освен това ръководителят на Белия дом се противопоставя на предложения законопроект за задължително преименуване на военни съоръжения, кръстени на лидерите на Конфедеративните щати на Америка по време на Гражданската война в САЩ (1861-1865), и заличаването на всякаква друга символика на робския Юг. Тръмп разкритикува и законопроекта за ограничения по въпроса за намаляването на броя на американските войски в чужбина.

Проектът за военен бюджет предвижда налагането на санкции срещу газопроводите „Северен поток 2“ и „Турски поток“, както и срещу Турция за закупуването на руски зенитни ракетни системи С-400.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха безразборна стрелба в центъра на Москва
Откриха безразборна стрелба в центъра на Москва
Повече от 300 протестиращи бяха задържани в Минск
Повече от 300 протестиращи бяха задържани в Минск