НОВИНИ

Тръст "Синя България" ще предложи да прехвърли своите акции от Левски на Станимир Стоилов

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:11, 10.04.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
тръст синя българия предложи прехвърли своите акции левски станимир стоилов
Слушай новината

Организираните фенове на Левски от Тръст "Синя България" обявиха готовност да прехвърлят акциите си от "Синия клуб" на вече бившия старши треньор на тима Станимир Стоилов.

Понастоящем тръста е притежател на 10% от акциите на ПФК Левски, а по-рано днес обяви в социалните мрежи, че Управителния съвет е взел решение да предложи прехвърлянето на този дял на Стоилов.

В изявлението си в социалните мрежи обаче от Тръст "Синя България" уточняват, че това ще случи, ако мажоритарният собственик на ПФК Левски Наско Сираков депозира своите 86.6% в клуба.

В лицето на Станимир Стоилов организацията вижда "безспорния пазител на левскарството и фигурата, ползваща се с най-голямо доверие в левскарската общност".

Ето го и цялото съобщение на Тръст "Синя България":

"Уважаеми левскари,

След допитване, проведено сред членовете на Тръст "Синя България", Управителния съвет на организацията взе решение да предложи прехвърлянето на своя дял от 10% от капитала на ПФК Левски АД на Станимир Стоилов, при условие, че мажоритарният акционер Наско Сираков депозира своите 86.6% в клуба.

Предложение за подобен ход бе направено спонтанно от фенове към Мъри на последната тренировка преди мача с Локомотив София.

След като това предложение достигна до нас, решихме, че то е най-мъдрия вариант в настоящата ситуация. Считаме, че Станимир Стоилов е безспорният пазител на левскарството и като фигурата, ползваща се с най-голямо доверие в левскарската общност, е редно да се сдобие с механизъм, който да му позволи да изгради работеща управленска структура в ПФК Левски спрямо своята визия за развитието на клуба.

С уважение,
УС на Тръст "Синя България"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БЧК преведе още над 1,2 млн. лева за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия
БЧК преведе още над 1,2 млн. лева за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия
"Булгаргаз" предложи по-ниска цена на газа с над 8% за месец май
"Булгаргаз" предложи по-ниска цена на газа с над 8% за месец май