НОВИНИ

Травма попречи на Виктория Томова да се противопостави на Мария Сакари на United Cup

Борил Гочев
от Борил Гочев
05:40, 30.12.2022
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
травма попречи виктория томова противопостави мария сакари united cup
Слушай новината

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова отстъпи с 3:6, 2:6 на световната №6 Мария Сакари и по този начин Гърция има вече непреодолим аванс от 3-0 победи в сблъсъка срещу България от група А на турнира United Cup.

За съжаление, както и вчера в мача на втората ни ракета при дамите Изабелла Шиникова, така и днес травма попречи на Томова да се противопостави напълно на гъркинята.

Българката получи проблем в левия крак малко след средата на първия сет, който повлия на движението ѝ по корта до края на срещата. Това от друга страна пък принуди Вики Томова да бъде по-агресивна, което доведе и до повече непредизвикани грешки от нейната ракета.

Преди травмата обаче срещата вървеше напълно равностойно, като в първия сет дори българката взе ранен пробив аванс за 2:1, но Сакари моментално отговори и изравни за 2:2. В седмия гейм Томова пропусна нов шанс да вземе подаването на съперничката си, която все пак стигна до 4:3, а след това първата ни ракета при дамите поиска медицински таймаут заради проблемите с левия крак. След подновяването на играта най-добрата гръцка тенисистка веднага се възползва от трудностите на 27-годишната софиянка и проби за 5:3, а след това на свой сервис сложи и точка на спора в първата част след 6:3.

В началото на втория сет Томова продължи да изпитва проблеми с придвижването си по корта, като опитите ѝ бързо да приключва разиграванията водеха до много грешки, които помогнаха на Сакари набързо да поведе с 2:0 във втората част. В следващите минути агресивната игра българката все пак даде някакъв резултат и тя съумя да остане близо в резултата до 4:2 в полза на гъркинята, когато световната №6 проби за втори път за аванс от 5:2. Сервирайки за мача, Мария Сакари нямаше проблеми и затвори срещата след час и 28 минути на корта.

По този начин Гърция със сигурност си осигури крайната победа срещу България в първия сблъсък от тази Група А на турнира United Cup, но все още предстои да се изиграе един мач на сингъл при мъжете, както и двубоя на смесени двойки.

В следващия мач на корта ще излязат вторите ракети при мъжете, като Димитър Кузманов се изправя срещу Михаил Перволаракис в опит да донесе на страната ни първи успех на United Cup.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево следобед, сутрин - мъгливо
Предимно слънчево следобед, сутрин - мъгливо
Световни футболни звезди скърбят за Пеле
Световни футболни звезди скърбят за Пеле