НОВИНИ

Треноьрът на младежите ни по бокс: В Украйна трябва да вдигнем нивото на момчетата

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:59, 03.02.2021
Чете се за: 00:53 мин.
Други спортове
треноьрът младежите бокс украйна вдигнем нивото момчетата

Старши-треньорът на националния ни отбор по бокс за младежи - Борислав Бояджиев очаква лагерът в Украйна да помогне на талантите ни да повишат собственото си ниво. Младите ни състезатели вече са в Харков, където ще останат на подготовка до 13 февруари.

Бояджиев и помощникът му Пейчо Багдатов заминаха с 6 боксьора – Ясен Радев (52 кг.), Радослав Росенов (60 кг.), Красимир Джуров (64 кг.), Уилям Чолов (75 кг.), Людмил Неделчев (81 кг.) и Златин Илчев (+91 кг.).

„Досега бяхме в общо-физическа подготовка, насочена към издръжливостта на момчетата. Сега в Украйна целта ни е да преминем към същинската част на заниманията. Очакванията ни са да срещнем наистина качествени съперници. Така ще имаме разнообразни и различни спаринг партньори. Единият може да е контраатакуващ, друг да е постепенно настъпателен, трети да е файтър. Така ще вдигнем собственото си ниво, такава ни е целта. След това идва турнирът в Будва на 16 февруари и там ще видим докъде сме стигнали”, сподели Бояджиев.

Специалистът допълни, че е щастлив от факта, че отново ще може да види своите избраници в спаринг с украинските боксьори.

„Украйна е водеща сила и с тях работим много добре. Винаги е хубаво, когато имаме конкуренция и момчетата могат да се опарят, както се казва, за да видят какво им е нивото. Хубаво е, че всички са здрави, минахме PCR тестове. Момчетата са амбицирани, искат да се развиват, което е радващо. В Харков ще проверим къде са силните и слабите ни страни”, каза още Бояджиев.

Той не успя да заведе в Украйна Шакир Стоянов, който е бронзов медалист от Европейското първенство миналата година при 49-килограмовите. Причината е в положителен тест за коронавирус на таланта. В момента той води индивидуална подготовка, за да може да навакса изоставането си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекордът на Стефка Костадинова замалко да падне
Рекордът на Стефка Костадинова замалко да падне
Беглец, осъден на 7 г. за ръководене на престъпна група за изнудване, е задържан в Чехия
Беглец, осъден на 7 г. за ръководене на престъпна група за изнудване, е задържан в Чехия