НОВИНИ

Треньорът на Балкан Петър Златанович: Когато трябва ще покажем най-доброто

треньорът балкан петър златанович покажем доброто
bnt avatar logo
от БНТ
11:40, 16.10.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Ние не играем близо до това, което искаме в нападение. Мога да отдам това на факта, че сме нов отбор. Последният от чуждестранните ни играчи дойде малко късно. Видимо е, че имаме много проблеми в нападение и не сме сплотени. Това са нещата, на които отдавам загубата. Това каза старши треньорът на Балкан Петър Златанович след поражението от Левски с 64:69 в дербито на втория кръг в НБЛ през сезон 2023/2024.

Мачът беше много напрегнат, премина през серия от обрати, като до последно победителят не бе ясен, а подобно и на предния двубой, „зелените“ изпуснаха да спечелят в заключителните минути.

В този двубой домакините бяха без напусналия в посока Самоков Алекс Симеонов. Дебют за съперника направи новото попълнение Малик Топин, а в групата се завърна Стефан Михайлов за сметка на Михаил Калинов.

„Имахме и други опции за позиция 5, като Малик Топин бе една от тях. Със сигурност ще помогне и тепърва ще покаже какво може. Селекцията е завършена в края на сезона. Докато си в игра, по време на шампионата, постоянно си на пазара, ако се налага да смениш нещо или да се подсилиш“, обясни треньорът на шампионите.

„Илиян Пищиков е от доста време в мъжкия отбор. В последните 3-4 години той се подготвя постоянно с първия тим. Миналият сезон неговата роля беше различна. Сега е в ротацията и от него се очаква същото, което и от останалите", каза още Петър Златанович.

„На никой не му е приятно да пада. Не мисля, че Балкан през годините е имал някакви убедителни стартове, но през май отборът играе най-добрия баскетбол в последните 5 години. Не казвам, че очакваме месец май, за да бием, но когато трябва ще покажем най-доброто", добави наставникът на ботевградчани.

В следващия кръг Левски гостува на Берое, докато Балкан приема Черно море Тича.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поривите на вятъра в Сливен достигат до 90 км/час
Поривите на вятъра в Сливен достигат до 90 км/час
Украинка направи опит да подкупи с 300 долара полицаи в Бургас
Украинка направи опит да подкупи с 300 долара полицаи в Бургас