НОВИНИ

Треньорът на Беларус: С новия треньор България не допуска голове от статични положения и се защитава много добре

България и Беларус завършиха 0:0 на старта на турнира Лига на нациите.

Треньорът на Беларус: С новия треньор България не допуска голове от статични положения и се защитава много добре
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:03, 06.09.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Испанският треньор на Беларус Карлос Алос Ферер отбеляза, че българите не са го изненадали, а 0:0 е справедлив резултат. Срещата от първия кръг в група С3 се игра на стадион "ЗТЕ Арена" в Залаегерсег поради решение на УЕФА.

"Моето мнение е, че нашият отбор не се чувстваше комфортно на терена в първите 20 минути, България ни натискаше много. Те започнаха с висока преса, с която ние не се справихме, имахме много проблеми да движим топката. Но в последните 20 минути на първата част изглеждахме много по-добре", заяви Карлос Алос на пресконференцията.

"През второто полувреме и двата отбора бяха уморени, падна темпото. След червения картон очаквах да атакуваме, но не се получи. Но защо ли? Някой път става така - не каквото тпеньора иска, а каквото правят играчите. Но е трудно в този момент от сезона. След червения картон българите ни дадоха пространства, транзицията им беше затруднена, но не се възползвахме", коментира наставникът.

Той похвали вратаря Фьодор Лапухов, който се оказа дебютант на 19 години, Мелниченко и Киреев, които се появиха на терена след почивката пък се оказаха на 17 и на 18 години.

"Защо се ядосах на съдията? Аз винаги съм ядосан на мачовете. Съдията беше добър, но някой път даваше много лесни фаулове за България", каза още треньорът на Беларус

По отношение на българския тим, той заяви: "Не ме изненадаха с нищо. Забелязахме, че с новия треньор не падат, но имат трудности да бият. Анализирахме ги много добре. Тимът не не допуска голове и е много добре организиран. Нямат предишните пропуски от статични положения. Правят много добър блок и знаех, че трудно ще им вкараме, защото се защитават добре. Новият треньор си върши добре работата."

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бури и наводнения обхванаха Северна Италия
Бури и наводнения обхванаха Северна Италия