НОВИНИ

Треньорът на БК Монтана 2003 Николай Господинов: Търсим ново попълнение, но не на всяка цена

Николай Господинов БК Монтана 2003
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:11, 04.01.2023
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на женския баскетболен отбор на Монтана 2003 Николай Господинов заяви, че клубът търси ново попълнение, но не иска да взима на всяка цена дадена състезателка, а да намери добра опция за селекцията.

Господинов потвърди раздялата с американките Моник Рийд и Алекса Харт и обясни пред БТА: „Раздялата бе по взаимно съгласие, нищо повече. Колкото до евентуални нови попълнения - търсим, но в момента на пазара няма много добри опции и нещо, което да си заслужава, а и времето ни притиска защото срокът е до 6 януари. Също така много е трудно да доведеш добър състезател в България и преговорите удрят на камък.“

„Първенството ни не се котира добре в момента и всички, които работим в частност в женския баскетбол трябва да се опитаме да променим тази ситуация. Ние не искаме на всяка цена да взимаме играч само и само да имаме някой“, коментира наставникът на българския вицешампион.

„Трябва да е някой, който ще бъде мотивиран да работи в тези условия, да тренира, да играе, да свърши работа, да помогне на нашите млади момичета да се развият без значение от нивото на лигата, а не само да приеме оферта като 3-4 месеца да „избута“ сезона. Наистина е много трудно да доведеш добър състезател в България в момента и да го задържиш. Дори да имаме една финансова стабилност като клуб, подсигурена благодарение основно от г-н Златко Живков, въпреки всичко това, нивото на първенството спира добрите състезателки да подпишат с нас“, каза още за БТА Николай Господинов.

Треньорът пожела всеки български град да има кмет като Златко Живков, който по думите му е еталон за това как се прави спорт в България на всяко ниво - не само професионален, но и аматьорски, и масов спорт.

„Много от кметовете на много по-големи общини трябва да взимат пример от него и да им бъде като ментор. Избирането на Монтана за „Европейски град на спорта за 2023 година“ доказва всичко това“, добави старши треньорът на женския баскетболен отбор на Монтана 2003.

Николай Господинов увери още, че клубът ще продължи да разчита и да налага български състезателки.

"Без добри български състезателки не можем и ще продължим да даваме път на младите. Естествено, ако нещо се появи на пазара на позиция, от която имаме нужда, което да си струва в следващите дни, ще се опитаме да направим един трансфер“, завърши Господинов.

Тимът на Монтана 2003 ще приеме Рилски спортист на 7 януари от 16:00 часа в първи мач от Първата тройка в първенството на България при дамите, а на 11 януари от 18:00 ще бъде домакин на босненския Орлови в първия си двубой от втория етап на Адриатическата лига за жени.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бианка Андрееску е аут от тенис турнира в Аделаида
Бианка Андрееску е аут от тенис турнира в Аделаида
Меси се завърна в ПСЖ, посрещнаха го по шампионски
Меси се завърна в ПСЖ, посрещнаха го по шампионски