НОВИНИ

Треньорът на БК Рилски спортист Любомир Киров: Ще се опитам да върна отбора на мястото, на което трябва да бъде

Засега самоковци записаха само една победа от четирите си изиграни двубоя, а Киров замени бившият наставник Младен Манойлович преди поражението Балкан през миналия уикенд.

треньорът рилски спортист любомир киров опитам върна отбора мястото
bnt avatar logo
от БНТ
12:27, 03.11.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият старши треньор на баскетболния Рилски спортист Любомир Киров заяви, че каквото зависи от него, ще бъде направено, за да се върне тимът към успехите в Националната баскетболна лига. Киров ще работи в екип с Йордан Бозов, а отборът вече се готви за домакинството си срещу Берое в неделя от 13:00 ч. от петия кръг на НБЛ. Засега самоковци записаха само една победа от четирите си изиграни двубоя, а Киров замени бившият наставник Младен Манойлович преди поражението Балкан през миналия уикенд.

"Първо, искам да благодаря на цялото ръководство на Рилски спортист, начело с президента инж. Петър Георгиев, за гласуваното доверие. Голяма отговорност е да водиш мъжкия отбор на Рилски спортист. Израснал съм в този клуб и съм изключително щастлив, че съм на тази длъжност. Каквото зависи от мен, ще го направя и ще се опитам да върна отбора на мястото, на което трябва да бъде", коментира Любомир Киров пред официалната страница на Рилски спортист във Фейсбук.

"Избрах Йордан Бозов, първо, защото Данчо е един от най-добрите бивши баскетболисти в България, с огромен опит. Това за мен беше много важно при избора на помощник-треньор. Аз съм в много добри отношения с него и смятам, че той е човекът, който в момента, в които искам съвет от него, той винаги ще ми даде правилния. Имам визия, знам какво трябва да се промени. Няма да стане с едно щракване на пръсти или с магическа пръчка, това е процес, въпрос на време. Надявам се нещата, които ще приложим, да дадат резултат. Дали очакваме нови попълнения? Селекцията е отворен процес", продължи 34-годишният Киров.

"Искам Рилски спортист да показва агресивен стил. Първенството е изключително равностойно и за разлика от предишни години, през тази нямаш право и не можеш да подцениш нито един отбор. Можеш да победиш всеки и може да загубиш от всеки", коментира наставникът на Рилски спортист.

"Очаква ни тежък мач срещу добър отбор, който е в добър ритъм, с добри играчи и треньор, разбира се. Надявам се да се подготвим добре. Все още не мога да кажа дали ще разчитаме на всички състезатели. Надявам се в неделя залата да се напълни, хората да дойдат и да ни подкрепят, защото моментът е труден за отбора и имаме нужда от публиката", каза още Киров по повод предстоящия сблъсък с Берое.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболният съюз на Сърбия ще се опита да напълни стадиона в Лесковац с деца за мача с България на 19 ноември
Футболният съюз на Сърбия ще се опита да напълни стадиона в Лесковац с деца за мача с България на 19 ноември
След репортаж на БНТ: Шест формации поискаха касиране на изборите за общински съвет в Петрич
След репортаж на БНТ: Шест формации поискаха касиране на изборите за общински съвет в Петрич