НОВИНИ

Треньорът на Олимпик Лион Фабио Гросо и помощникът му Рафаеле Лонго са със сериозни травми след снощния инцидент

Клубът обясни, че в неделя вечер на входа на "Стад Велодром" няколко човека са атакували автобуса на отбора

треньорът олимпик лион фабио гросо помощникът рафаеле лонго сериозни травми снощния инцидент
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:02, 30.10.2023
Чете се за: 04:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Олимпик Лион Фабио Гросо и помощник-треньорът Рафаеле Лонго са били "директно ударени и със сериозни травми по лицето", след като автобусът на отбора бе атакуван на път към стадиона преди гостуването на Олимпик Лион в неделя вечер, след което мачът бе отложен, пише агенция ДПА.

В социалните мрежи бяха разпространени видеозаписи, на които се вижда хвърлянето на камъни по автобуса на Олимпик Лион, а след това Гросо бе заснет на носилка и с окървавено лице.

Ръководният орган на френския футбол - Професионалната футболна лига потвърди отлагането на мача снощи след извънредно заседание.

"По време на кризисната среща след инцидентите, случили се пред "Стад Велодором", Олимпик Лион изрази противопоставянето си на участието си в срещата. След консултация с Олимпик Лион и местните власти, решихме двубоят да не се играе тази вечер", се казва в официалното съобщение.

От лагера на Олимпик Лион осъдиха остро атаката и добавиха, че първоначално са очаквали мачът да се играе, преди да осъзнаят, че състоянието на Гросо и Лонго е "много по-сериозно от очакваното" и както и заради "психическото състояние на играчите".

Клубът обясни, че в неделя вечер на входа на "Стад Велодром" няколко човека са атакували автобуса на отбора, както и футболистите, и треньорите. Шест автобуса с привърженици на Олимпик Лион също са били набелязани.

"Дори в миналото такива атаки вече да са се случвали, за което Олимпик Лион винаги е съжалявал, тази неделя, 29 октомври, бе направена най-лошота стъпка. Всъщност няколко защитени прозорци бяха счупени от тежки предмети с неизвестен характер. Тези снаряди проникнаха във вътрешността на автобуса. Старши треньорът Фабио Гросо и помощникът Рафаеле Лонго бяха директно ударени и сериозно наранени в лицето по време на атаката. Заедно с тях играчите и щаба също бяха дълбоко засегнати от насилието при нападението, което Олимпик Лион категорично осъжда", заявиха от френския футболен клуб.

Олимпик Лион смята, че е било "очевидно невъзможно" мачът да се състои и добави, че планира да подаде оплакване в следващите дни, призовавайки и властите към действие: "В заключение, Олимпик Лино съжалява за подобни ситуации, ставащи всяка година в Марсилия и приканва властите да вземат предвид сериозността и повторението на този тип инциденти, преди да се случи още по-сериозна трагедия."

От Олимпик Марсилия излязоха със собствено изявление, в което критикуваха извършителите и пожелаха бързо оздравяване на 45-годишния италианец Гросо.

"Олимпик Марсилия съжалява за неприемливите инциденти, които се случиха тази вечер около "Стад Велодром" срещу автобуса на Олимпик Лион, както и срещу автобусите на привържениците на отбора. Клубът пожелава бързо възстановяване на треньора на Лион Фабио Гросо и категорично осъжда това насилствено поведение, което няма място в света на футбола и в обществото. Поради шепа безмозъчни хора, мачът, планиран за тази вечер, беше провалени, а 65 000 привърженици бяха лишени от възможността да присъстват на футболен мач", се казва в изявлението.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топло за сезона време и днес
Топло за сезона време и днес
Русе при 100% обработени протоколи: БСП срещу ГЕРБ на балотаж
Русе при 100% обработени протоколи: БСП срещу ГЕРБ на балотаж