НОВИНИ

Треньорът на Сакраменто: Везенков би бил изключително ефективен играч на топ ниво в НБА

треньорът сакраменто везенков бил изключително ефективен играч топ ниво нба
bnt avatar logo
от БНТ
09:07, 10.05.2023 (обновена)
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун се изказа изключително ласкаво за българската баскетболна звезда Александър Везенков. Специалистът, който бе определен за най-добрия наставник в най-силната лига в света за настоящия сезон, направи това пред Sportal.gr по време на решителния пети мач между Олимпиакос и Фенербахче от четвъртфиналната плейофна серия в Евролигата. Тимът на Везенков спечели с 84:72 и се класира за Финалната четворка в Литва, а българинът бе сред най-добрите със своите 17 точки и 5 борби.

"Със сигурност начинът, по който е пазен, прави нещата трудни за него, но пък това от друга страна отваря пространства за останалите. Той пасва изключително добре на стила, който имаме ние в Сакраменто. Той би бил изключително ефективен играч на топ ниво в НБА. Той стреля много успешно от тройката, има ръст и издръжливост, а също така е страхотен борец. Всичко това е вълнуващо за нас, така че ще го оставим да довърши сезона си и тогава ще взимаме решения. Без съмнение сме много заинтересовани от него. Направихме сделка, за да придобием правата му миналата година", коментира Браун.


"Това е четвъртият или петият път, в който някой от организацията идва тук. Нашият оперативен директор Матина е тук, международният ни скаут също, така че от нас интересът е от най-високо ниво. Още веднъж, нека довърши сезона си, да вземе решение, ние също, но когато е точното време. Начинът, по който той стреля от тройката, е страхотен. Нашият отбор използва изключително добре пространствата на терена, играе много бързо и смятам, че той би бил изключително ефективен играч на топ ниво в НБА. Подчертавам неговата издръжливост, освен това не се страхува от нищо и аз обожавам тези негови качества", заяви още Браун.

Той сподели и впечатленията си от играта на Олимпиакос. „Харесвам Олимпиакос, движението им с топката, движението на играчите им, играят добър баскетбол, всеки получава топката, всеки участва в играта“, коментира Браун.

Треньорът бе впечатлен и от обстановката в залата в Пирея.

„Невероятно е, атмосферата е невероятна. Правих снимки и видеоклипове, за да ги изпратя на синовете си и на приятелите си в САЩ, защото ако не го изпитат, няма да го разберат“, каза още той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 и Локомотив София определят първия финалист за Купата на България
ЦСКА 1948 и Локомотив София определят първия финалист за Купата на България
Нинова: Ние ще изчакаме още малко и тогава ще си кажем мнението
Нинова: Ние ще изчакаме още малко и тогава ще си кажем мнението