НОВИНИ

Треньорът на волейболния Марица Пловдив: Искаме да направим нов златен дубъл

треньорът волейболния марица пловдив искаме направим нов златен дубъл
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 21.08.2023
Чете се за: 05:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на волейболния Марица Пловдив Борислав Крачанов заяви, че целта пред него и отбора е спечелването на нов златен дубъл в първенството и турнира за Купата на България. Наставникът даде интервю пред клубния сайт на маричанки, в което говори за началото на подготовката и очакванията за новия сезон.

Господин Крачанов, Марица започва подготовка за новия сезон. Какви са вашите очаквания?

– Най-важното е да сме здрави, за да проведем една добра подготовка и хубав сезон. Ако успеем да направим добра подготовка, резултатите ще си дойдат от само себе си.

Отборът направи силна селекция през лятото.

– Опитът, който има Жана Тодорова и Лора Китипова ще допринесе още повече за нашето самочувствие. Те ще помогнат на по-младите с техния опит. С привличането и на чужденката Сиера даваме добра заявка. Надявам се добре да окомплектоваме отбора, за да стане боеспособен и да покажем един много добър облик.

За трета поредна година сте Марица. Предишните бяха ознаменувани с два златни дубъла. Сега следващата ли крачка идва победи в Шампионска лига?

– Целта ни е да спечелим всичко в България и да постигнем трети пореден златен дубъл. В Шампионска лига ще се постараем всички ние да зарадваме нашите фенове. Ще подготвим отбора добре, за да имаме шансове да се представим на ниво в турнира.

Как ще коментирате групата в Шампионска лига?

– Слаби отбори няма и това е най-силният турнир. Може би и малко късмет ни липсваше. Бяхме попаднали в четвърта урна и в четвърта хипотетично се водят по-слабите отбори, но нас ни се падна най-силният тим – унгарският Вашаш Обуда (Будапеща). Няма слаби отбори и с всеки един отбор трябва да подходим доста сериозно и да сме подготвени, за да извлечем максимума от топ отборите. Трябва да се борим за победи срещу Ваша, за да продължим участието си в Купата на ЦЕВ. Има време още, сега по-скоро мислим повече за начина на подготовка и да се запазим здрави за началото на сезона.

Как ще премине подготовка?

– Подготовката ще премине изцяло в Пловдив. Тук имаме абсолютно всички необходими условия за хубава подготовка. Работим вече за контроли и търсим варианти за турнири. Въпрос на време е да се уточнят всички спаринги.

Имате ли поглед върху отборите от вътрешния шампионат?

– Не, единствено върху селекцията на Левски (София) сме по-запознати. Всички останали отбори остават въпросителна, защото почти никъде не се е съобщила кога започват подготовка и имат ли нови състезателки. Когато започне сезона ще напасваме нещата за българското първенство.

Буквално преди дни се завърнахте от световното първенство до 19 години. Там воденият от Вас отбор се класира на престижното 8-мо място. Рядко български отбор, в който и да е спорт може да се похвали с нещо подобно.

– Беше доста интензивно лято с положителни емоции. Така е, България рядко влиза в топ 8. Смея да твърдя, че е добър резултат, но лично за себе си като старши-треньор на отбора исках повече. Имахме шансове да влезем към полуфиналите. Бях сигурен и уверен, че ще победим Турция, но може би липсата на концентрация в определени моменти ни изигра лоша шега. Загубвайки по този начин четвъртфинала беше трудно да вдигнем момичета за мачовете за разпределение на местата от 5-о до 8-о. Горд съм с момичетата, защото извървяхме един дълъг път и те дадоха заявка за едно добро бъдеще и дори за влизане в женския национален отбор. Вече зависи и от тях как ще работят и как ще се развиват. Надявам се да намерят своето място в женския националния отбор.

Какво ще си пожелаете за новия сезон?

– Най-важно е да сме здрави, защото това е най-важното. Надявам се да няма никакви контузии през сезона и пожелавам на всички да са здрави.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов пожар в Централна Гърция, един човек е загинал
Нов пожар в Централна Гърция, един човек е загинал
Георги Миланов: В края на месеца ще има яснота за моето бъдеще
Георги Миланов: В края на месеца ще има яснота за моето бъдеще