НОВИНИ

Треньорите на Берое и Етър виждат надграждане след равенството 2:2 във Велико Търново

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:52, 14.08.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
треньорите берое етър виждат надграждане равенството велико търново
Слушай новината

Двамата наставници на Берое Стара Загора и Етър Велико Търнова Густаво Араголаса и Емануел Луканов се изказаха положително за представянето на своите футболисти след равенството 2:2 между двата тима на стадион "Ивайло".

Аржентинският специалист начело на старозагорци за пореден път коментира, че вижда израстване в своите футболисти с всеки изминал мач и допълни, че очаква много интересен мач и срещу Славия в следващия кръг.

"Стана един хубав мач с Етър, който е добър отбор и не трябва да има толкова малко спечелени точки. Двата тима достигнахме до равенство. Много съм горд, защото виждам как момчетата израстват и са бъдещето на българския футбол.Отборът расте с всеки изминал мач и това го вижда всеки зрител", коментира Густаво Араголаса.

"Много хубав мач ще бъде срещу Славия, воден от такъв човек като Бакеро. Ще гледаме да постигнем още един добър резултат", допълни той.

Старши треньорът на Етър Емануел Луканов пък остана сравнително доволен от първата спечелена точка през сезона, но отново разкритикува своите футболисти за леко допуснатите голове.

"Пореден силен двубой за нас, изключвам този с Лудогорец. Мачовете ни със Славия, Черно море и с Берое са идентични. Имаме ситуации да вкараме гол и за пореден път не успяваме. Момчетата хвърлят много енергия и ги поздравявам за това. Пак от статично положение не реагирахме по най-добрия и ефективен начин и получихме гол. Не сме се затваряли да пазим резултата. Вкарахме и втори нападател. Опитахме се на контра да реализираме, но когато отнемем топката в предни позиции, имаме някаква слабост при завършване на атаката. Градация е, защото спечелихме една точка, а първата победа ще трябва да я изстрадаме, но ще се получи по този начин. Трябва да вкарваме голове и да играем компактно, както и да намерим някаква стабилност в защита. Бележат ни попадения по нелеп начин", заяви наставникът на "виолетовите".

"Вместо да започнем с балансирана програма, ние стартираме със Славия, Лудогорец, Черно море, ЦСКА 1948. Берое искам да ги поздравя. Солиден и техничен отбор са, но по нищо не отстъпвахме на тези състави, които изброих. Трябват ни точки", каза още Луканов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно вълнение у нас - внимавайте в морето
Опасно вълнение у нас - внимавайте в морето
Марио Руи удължи договора си с Наполи до 2026-а година
Марио Руи удължи договора си с Наполи до 2026-а година