НОВИНИ

Три дузпи срещу Барселона не успяха да спрат каталунците от победа над Леванте

три дузпи барселона успяха спрат каталунците победа леванте
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:56, 10.04.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Барселона постигна победа с 3:2 при визитата си на Леванте в двубой от 31-вия кръг на испанската Ла Лига.

Домакините откриха резултата в 50-ата минута след дузпа, отсъдена за нарушение на Дани Алвес срещу Сон в наказателното поле на "каталунците". Зад топката застана Моралес, който прати топката в обратния долен ляв ъгъл на вратаря Марк-Андре тер Стеген.

В 56-ата минута Леванте получи правото да изпълни нова дузпа за игра с ръка на Ерик Гарсия при удар на Роджър Марти в наказателното поле на гостите. Именно Марти изпълни наказателния удар но стражът на Барселона спаси.

Съставът на Шави Ернандес възстанови равенството в 59-ата минута, когато Усман Дембеле центрира отдясно в наказателното поле на Леванте, а Обамеянг се извиси над всички и с глава прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Даниел Карденас.

Барселона осъществи пълен обрат в 63-ата минута. Гави направи страхотен пробив отдясно, проби в наказателното поле и подаде към Педри, който с фалцов изстрел се разписа в долния десен ъгъл на Карденас.

Тимът от Валенсия изравни резултата в 83-ата минута отново от дузпа, този път отсъдена за нарушение на резервата Лангле срещу Дани Гомес. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Мелеро, който не сбърка за 2:2.

В добавеното време на срещата Жорди Алба центрира отляво в наказателното поле на Леванте, където Люк Де Йонг засече с глава и прати топката в близкия долен десен ъгъл на вратата за крайното 3:2 в полза на Барселона.

В класирането Барселона е втори с 60 точки, на 12 пункта за лидера Реал (Мадрид). Леванте пък е предпоследен с актив от 22 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делегация от ЕП по бюджетния контрол ще бъде на посещение в България
Делегация от ЕП по бюджетния контрол ще бъде на посещение в България
Макрон след победата на първи тур: Призовавам всички да се обединим за Франция
Макрон след победата на първи тур: Призовавам всички да се обединим за Франция