НОВИНИ

Три мача от Евро 2020 в ефира на БНТ и BNT News

три мача евро 2020 ефира бнт
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:29, 12.06.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Три мача от Европейското първенство по футбол ще се изиграят във втория ден от шампионата, след като вчера Турция и Италия дадоха старт на турнира с двубой в Рим.

Днес ще бъде първият ден от Евро 2020 с три мача, които ще започнат в 16.00, 19.00 и 22.00 часа българско време.

В ранния двубой от група "А" в Баку ще се срещнат Уелс и Швейцария, а мачът ще бъде излъчен онлайн в спортната секция на сайта bntnews.bg!

Последната среща между двата тима преди девет години завърши с успех на "драконите" с 2:0 след голове на Гарет Бейл и Арън Рамзи, които продължават да са основната движеща сила на Уелс. "Кръстоносците" обаче са имат пет победи в седем двубоя срещу този съперник.

От 19:00 часа Дания посреща Финландия в Копенхаген в среща от група "В", която ще бъде излъчена пряко в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg!

За финландците това ще бъде дебют на голям турнир след повече от 750 мача на националния отбор в цялата му история. У дома Дания няма загуба от Финландия в последните си 21 мача (18 победи и 3 равенства), като последният успех на Финландия е от 1949 година.

В късния двубой от група "В" един от фаворитите за титлата Белгия се изправя срещу Русия в Санкт Петербург. Срещата стартира точно в 22:00 ч. и ще бъде излъчена онлайн на сайта bntnews.bg!

Две от големите звезди на "червените дяволи" Еден Азар и Кевин Де Бройне ще пропуснат мача заради контузии, но водачът в ранглистата на ФИФА е фаворит за победата. По пътя към финалите на Евро 2020 Белгия на два пъти победи Русия в квалификациите с 3:1 у дома и 4:1 в Санкт Петербург.

Програма за събота на Евро 2020:

16:00, Уелс - Швейцария (Група "А", Баку), онлайн на bntnews.bg

19:00, Дания - Финландия (Група В, Копенхаген), пряко в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg

22:00, Белгия - Русия (Група В, Санкт Петербург), онлайн на bntnews.bg

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж загина в тежка катастрофа на АМ "Тракия"
Мъж загина в тежка катастрофа на АМ "Тракия"
Ивет Горанова спечели квота за олимпийския турнир по карате
Ивет Горанова спечели квота за олимпийския турнир по карате