НОВИНИ

Три олимпийски медалистки оглавиха "Синя звездна класация"

три олимпийски медалистки оглавиха синя звездна класация
bnt avatar logo
от БНТ
12:59, 18.05.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Три български именити спортистки оглавиха "Синята звездна класация" за 2021 година.

Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика Стефани Кирякова и Ерика Зафирова от клуб Левски Илиана и бронзовата медалистка по борба от Токио 2020 Тайбе Юсеин бяха избрани за спортисти на годината на спортен клуб Левски.

За постижения на Олимпийските игри отличия получиха още две състезателки по борба Миглена Селишка (категория до 50 кг, второ място на Европейското първенство във Варшава и седмо на Олимпиадата) и Мими Христова (категория до 68 кг, пето място на Световното първенство и десето на Олимпиадата).

За треньор на годината в "Синя звездна класация" беше избран треньорът на националния отбор по борба при жените Петър Касабов.

Призът за пробив в световния спорт отиде при тенисиста Адриан Андреев, който заема 315-о място в световната ранглиста при мъжете.

Най-перспективна детско-юношеска школа е клубът по борба Левски.

21 млади състезатели по волейбол, лека атлетика, борба, спортна стрелба, художествена гимнастика и бокс бяха отличени като най-перспективни спортисти за 2021 г.

По време на церемонията беше представен учредителен протокол на женския баскетболен клуб Левски от 1923 г., който беше предоставен на представители на отбора.

Водещ на церемонията, която се проведе в Музея на спорта на Националния стадион "Васил Левски", бе Владимир Карамфилов - Влади Въргала.

Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова връчи големите награди по време на тържеството.

“Поздравявам всички Вас за резултатите, които сте постигали и продължавате да постигате. По този начин Вие издигате спортния престиж не само на ОСК “Левски”, но и на цяла България и я поставяте редом до най-големите спортни сили в света”, каза зам.-министър Иванова по време на церемонията.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 280 таекуондисти на градското първенство за купа „София“
Над 280 таекуондисти на градското първенство за купа „София“
ВСС отложи разглеждането по същество на предложенията за отстраняване на Гешев
ВСС отложи разглеждането по същество на предложенията за отстраняване на Гешев